6 Mikulás ajándék kreatív csomagolásban

Írta: ,

Közeleg a Mikulás, amit már minden gyerkőc izgatottan vár. Lassan kikerülnek az ablakba a fényes csizmácskák is, hogy a Télapó teletömje finomabbnál finomabb nyalánkságokkal. Hogy még különlegesebbé tedd számukra az ünnepet, tedd az édességeket egyedi csomagolásba! Ehhez mutatunk neked pár igazán kreatív ötletet!

Mikuláspocak édességgel tömve Kép forrása: pinkcakeplate.com

1/6 Mikuláspocak édességgel tömve

Ajándékozz cukorkát másként – tömj meg egy műanyag, szétszedhető karácsonyfadíszt cukorkákkal, rajzolj hozzá övet, az akasztójára pedig tegyél egy szép masnit.

Legyél kreatív és használd fel a sokszínű cukrokat úgy, hogy mindegyik egy-egy karaktert ábrázol! Például a barnából lehet rénszarvas vagy a zöldből egy karácsonyi krampusz.

Az áttetsző gömböket kreatív hobbi boltban tudod megvásárolni és különféle méretekben is kapható.

Mesebeli édességek Kép forrása: lilluna.com

2/6 Mesebeli édességek

Nagyon vicces és egyben izgalmas is lehet, ha mesebeli lényeket és fogalmakat teszel valóságossá – és mivel nem karácsonyra, hanem mikulásra készülünk, ezért mondjuk elf puszi helyett lehet télanyó puszi vagy Rudolf orr cukorka a zacskóban.

Ilyen csomagra rakható sablont egy Microsoft Word-ben vagy Power Point-ban is megszerkeszthetsz, de ha jól rajzolsz, akkor te magad is megcsinálhatod a címkéket.

Mandarin koszorú Kép forrása: omiyageblogs.ca

3/6 Mandarin koszorú

Nincs Mikulás édes mandarin, narancs és földimogyoró nélkül! Ha te is a klasszikus ajándékok híve vagy, és szeretnéd a gyerkőccel is megszerettetni ezeknek a tradicionális ajándékoknak a varázsát, akkor egy egyszerű módszerrel még érdekesebbé teheted őket.

Celofánból ilyen szép mandarin koszorúkat készíthetsz, de akár a mogyorót és más nyalánkságokat is tehetsz a koszorúdba! Vegyél egy négyzet alakú celofánt és egy mandarin segítségével készíts belőle hengert, kösd el a végét, majd azt a felét ahol a mandarin van, majd jöhet a következő réteg és így tovább, míg a végére nem érsz.

Vigyázz, hogy ne legyen túl feszes, mert különben se megtölteni, se összekötni nem tudod majd a koszorút!

Papírguriga új köntösben Kép forrása: sewmanyways.blogspot.com

4/6 Papírguriga új köntösben

Az újrahasznosítás jegyében készíthetsz wc papír gurigából vagy a papírtörlő gurigájából hóembernek vagy télapónak álcázott édességes csomagokat.

Kartonlapból kivágott kis koronggal tapaszd be a guriga egyik végét, majd színes papírral vond be az egész gurigát.

Ízlés szerint díszítheted flitterekkel, vattával és papírral. Ha megszáradt töltsd bele a finomságokat is.

A csomag tetejét a mikulás sipkájával vagy a hóember kalapjával zárd le, és már mehet is az ablakba!

Mókás csokik Kép forrása: rockpapercricut.com

5/6 Mókás csokik

A lurkó kedvenc táblás csokiját is különlegessé teheted, ha valamilyen mókás csomagolást készítesz rá, mint például a képen látható fülvédős hóemberkék.

Nem is kell más hozzá csak fehér és színes rajzlapok meg filctoll és némi rajztudás.

A fülvédőket pipapiszkálóból és mini pomponból is elkészítheted, amit kreatív hobbi boltban tudsz venni.

Sálat pedig szalag helyett papírból is vághatsz, amit még sálszerűbbé tehetsz, ha bevagdosod a „sál” két végét.

Mikulás szán csokiból Kép forrása: flickr.com

6/6 Mikulás szán csokiból

Ez a szán talán a legizgalmasabb darab, hiszen mindamellett, hogy nagyon látványos, ezen van a legtöbb édesség és az elkészítéséhez sem kell más csak töménytelen édesség és ragasztó.

A szán alja valamilyen kisebb táblás csoki legyen, erre még halmozhatsz csoki szeleteket vagy egy kis zacskóban cukrokat, mintha az lenne a Mikulás batyuja. A szán talpaihoz karácsonyi nyalókát használj, és ne felejtsd el a szán elejébe beültetni a Mikulást sem.

Ezzel az „édes” kis szánnal biztosan nagy sikered lesz a csemetéknél!