5 ötletes csomagolási technika a még egyedibb ajándékokért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ajándék csomagolás sokaknak keserves munka. Ők azok, akik pár perc próbálkozás után inkább úgy döntenek, elintézik az egészet egy ajándékzacskóval, amibe mindent beledobálhatnak. De téged nem ilyen fából faragtak – ez már abból is látszik, hogy épp ezt a cikket olvasod! Szóval ha szeretnéd még egyedibbé tenni a meglepetéseket és turbózni egy kicsit a csomagolási technikádon, segítünk!

Papírzacskó, kicsit másként Kép forrása: smallanchors.com

Te sem tudsz szépen és esztétikusan csomagolni? Semmi gond, ennek az egyszerű technikának köszönhetően csodaszép ajándékokat adhatsz át szeretteidnek – mégpedig olcsón és környezettudatosan!

A papírzacskók a legtöbbször újrahasznosított papírból készülnek, emiatt kedvező áron meg is veheted őket a papírboltokban, de időnként a nagyobb áruházakban is vásárolhatsz belőlük.

Ezután nincs is más dolgod, mint elrendezni bennük az ajándékot, majd a tetejüket megbolondítani pár ráhajtással, esetleg vágott mintákkal. Végül óvatosan kösd át az egész csomagot egy madzaggal, vagy szalaggal, és ha van kedved, ide befűzheted a kísérőkártyát is!

Furoshiki: a dupla haszon Kép forrása: tokyopic.com

A furoshiki egy japán csomagolási technika, ami nem csak karácsony tájékán hasznos – még a divatban is megállja a helyét. Sok-sok előnye közül érdemes kiemelni azt, hogy környezetbarát, hiszen a „csomagolópapír” nem kerül a szemétbe, a textilkendő ráadásul extra ajándék lehet.

De nem csak ezért érdemes elsajátítanod ezt a technikát, hanem azért is, mert egy-egy ilyen megoldásnak köszönhetően valóban igazán egyedi lehet a meglepetésed.

A Youtube-on rengeteg inspirációt találsz, és nem kell sokat keresgélned ahhoz, hogy néhány egyszerű lépés alapján akár ötletes táskákat készíthess a kedvenc kendőidből.