5 ötletes csomagolási technika a még egyedibb ajándékokért

Írta: ,

Az ajándék csomagolás sokaknak keserves munka. Ők azok, akik pár perc próbálkozás után inkább úgy döntenek, elintézik az egészet egy ajándékzacskóval, amibe mindent beledobálhatnak. De téged nem ilyen fából faragtak – ez már abból is látszik, hogy épp ezt a cikket olvasod! Szóval ha szeretnéd még egyedibbé tenni a meglepetéseket és turbózni egy kicsit a csomagolási technikádon, segítünk!

Papírzacskó, kicsit másként Kép forrása: smallanchors.com

1/5 Papírzacskó, kicsit másként

Te sem tudsz szépen és esztétikusan csomagolni? Semmi gond, ennek az egyszerű technikának köszönhetően csodaszép ajándékokat adhatsz át szeretteidnek – mégpedig olcsón és környezettudatosan!

A papírzacskók a legtöbbször újrahasznosított papírból készülnek, emiatt kedvező áron meg is veheted őket a papírboltokban, de időnként a nagyobb áruházakban is vásárolhatsz belőlük.

Ezután nincs is más dolgod, mint elrendezni bennük az ajándékot, majd a tetejüket megbolondítani pár ráhajtással, esetleg vágott mintákkal. Végül óvatosan kösd át az egész csomagot egy madzaggal, vagy szalaggal, és ha van kedved, ide befűzheted a kísérőkártyát is!

Furoshiki: a dupla haszon Kép forrása: tokyopic.com

2/5 Furoshiki: a dupla haszon

A furoshiki egy japán csomagolási technika, ami nem csak karácsony tájékán hasznos – még a divatban is megállja a helyét. Sok-sok előnye közül érdemes kiemelni azt, hogy környezetbarát, hiszen a „csomagolópapír” nem kerül a szemétbe, a textilkendő ráadásul extra ajándék lehet.

De nem csak ezért érdemes elsajátítanod ezt a technikát, hanem azért is, mert egy-egy ilyen megoldásnak köszönhetően valóban igazán egyedi lehet a meglepetésed.

A Youtube-on rengeteg inspirációt találsz, és nem kell sokat keresgélned ahhoz, hogy néhány egyszerű lépés alapján akár ötletes táskákat készíthess a kedvenc kendőidből.

Csodaszép fotók Kép forrása: nicety.livejournal.com

3/5 Csodaszép fotók

Ennél a csomagolási lehetőségnél is az újrahasznosított, durvább csomagolópapírok dominálnak – nem véletlenül! Ez nem csak azt mutatja, hogy végre igyekszünk zöldebbé tenni a karácsonyt, hanem azt is, hogy az utóbbi időszakban kifejezetten divatosak a natúr, rusztikus csomagolási technikák.

Miután a hagyományos módon felöltöztetted az ajándékaidat, szalagok és masnik helyett ezúttal fotókkal díszítsd őket. Természetesen az alkalomhoz érdemes megválasztanod a képeket, tehát havas tájakatkarácsonyhoz kapcsolódó témákat, festményeket nyomtass magadnak. Ha pedig igazán személyes szeretnél lenni, akkor közös fényképekkel lepd meg a szeretteidet.

Használj díszeket Kép forrása: boxwoodclippings.com

4/5 Használj díszeket

Még a legegyszerűbb csomagolási technikát is feldobhatod, ha a szalagokba karácsonyi díszeket fűzöl. A színharmóniára persze érdemes ügyelned, plusz arra is, hogy ne legyen túlzsúfolt az összhatás. Persze karácsonykor nehéz túlzásba esni…

Ha ezt a lehetőséget választod, akkor érdemes a boltban néhány kisebb-nagyobb díszt venned kifejezetten erre a célra. Válassz olyanokat, amikbe már belefűzték az akasztót, így legalább azzal nem kell bajlódnod. Mielőtt fizetsz, gondold át, mekkorák az ajándékaid! A nagyobb csomagokon jobban mutatnak a méretes díszek, míg a kisebbekhez inkább az apróbbak illenek.

Az egyszerűvel nem foghatsz mellé Kép forrása: coxandcox.co.uk

5/5 Az egyszerűvel nem foghatsz mellé

Az agyondíszített, nagyon élénk és feltűnő csomagolópapíroknak leáldozott, a helyüket átvették ezek a csodaszép, natúr anyagok és színek – szerencsére azért ezekből is vehetsz mintásat.

Garantáltan esztétikus lesz a végeredmény, ha a csomagolópapír mintájához passzol a szalag, amivel átkötöd a meglepetést. A látványt pedig tovább emeli egy-egy friss fenyőág, vagy toboz, de akár itt is bevetheted a korábban említett karácsonyfadíszeket.

Ha nem sikerül natúr és mintás csomagolópapírt venned, akkor nyomdázhatsz otthon te is, vagy spray festék és tortaalátét segítségével egyedi mintákat is gyárthatsz.