5 egyszerűen elkészíthető, mégis látványos adventi naptár

Írta: ,

Közeleg a december és vele együtt az advent is – ez főként a gyerekek fantáziáját izgatja, mivel ilyenkor minden nap kaphatnak valami kis meglepetést. Tedd sokkal meghittebbé a várakozással teli napokat, és készíts egy egyedi adventi naptárat otthonra! Az alábbiakban mutatunk pár igazán izgalmas ötletet, amit te is könnyedén elkészíthetsz.

Régi képkeretből Kép forrása: boxwoodavenue.com

1/5 Régi képkeretből

Ez a verzió nagyon mutatós és rendkívül egyszerű elkészíteni is. Nem kell hozzá más, csak 24 darab csipesz, kis papírtasak, egy régi fa képkeret és négy méretre vágott spárga. A képkeretbe üss 8 darab picike szöget, erre erősítsd rá a spárgákat. A papírtasakokra írd vagy fesd fel a számokat egytől huszonnégyig – az utolsó zsák el is térhet a többitől akár a tasak, akár a felfestés színében. Ha ez megvan, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy mivel töltöd meg a tasakokat, amiket utána csíptess rá a spárgára.

Ki mondta, hogy a felnőtteknek nem lehet adventi kalendáriumot készíteni? Ha a párodat vagy egy barátnődet szeretnéd meglepni, akkor a tasakok helyett kis kártyákat is készíthetsz, amelyekbe írj minden napra valami szívhez szóló üzenetet!

Filc fácskák Kép forrása: rotkehlchens.blogspot.com

2/5 Filc fácskák

A csipeszek egy újabb felhasználási módját láthatod ezen az adventi naptáron, de itt sokkal inkább kreatív, díszítő funkciójuk van, mint az előbbi verziónál.

Az ajándékokat itt kis háromszög alakú filcformákba rejtették, a törzsük pedig maga a facsipesz, amire a számokat is felírhatod.

A filc háromszögek helyett papír háromszögeket is készíthetsz – ezeket könnyebb lesz kinyitni, hiszen elég csak eltépni –, amiket varrógéppel vagy ragasztóval illesz össze.

Csak vigyázz, ki ne hagyd a közepéből az ajándékokat! :)

Ruha helyett ajándék a vállfán Kép forrása: mysweetblog.fr

3/5 Ruha helyett ajándék a vállfán

Ehhez az adventi naptárhoz vállfára, spárgára és csomagoló papírra lesz szükséged. Az ajándékokat egyesével csomagold be úgy, hogy a tetején legyen annyi hely, hogy egy lyukasztó géppel ki tudd lyukasztani – ügyelj rá, hogy dupla réteg papír legyen ezen a részen, hogy meg tudja tartani a zsinór a tasakokat. Ez után vágj ki 24 figurát, amire a számokat írod, és ezeket is lyukaszd ki, majd kezdd el felkötni egyenként a vállfára. Ahogy a képen is látod, a zsinegek nem egyforma hosszúságúak, az így fellógatott tasakok nem takarják ki egymást és minden szám jól látszik rajta.

Ha szeretnéd még díszesebbé tenni a naptárat, akkor díszítheted különféle termésekkel a vállfát, vagy akár a tasakokat is.

Farmerzsebek újrahasznosítva Kép forrása: danielaexley.com

4/5 Farmerzsebek újrahasznosítva

Kétségkívül a legidőigényesebb, de a leglátványosabb is ez a régi zsebekből készített, karácsonyfát mintázó kalendárium.

Ennek az elkészítéséhez szükséges 12 régi nadrág – ezek akár lehetnek olyan kedvenc nadrágok is, amiket már kinőttek a lurkók –, egy farúd és egy nagyobb drapéria, amire a zsebeket varrod.

Először a zsebeket varrd fel az anyagra, majd úgy varrd meg az anyagot, mintha függönyt varrnál – szegd be a három szélét és a tetejét hajtsd vissza annyira, hogy átférjen rajta a rúd.

Ezután már csak egy jó erős szögre vagy kampóra van szükség, ami megtartja az ajándékokkal megpakolt egyedi adventi naptárat.

Helyes kis csomagocskák Kép forrása: thecountrychiccottage.net

5/5 Helyes kis csomagocskák

Ezek a szuper kis csomagok, hiszed vagy sem, egyszerű WC-papír gurigákból készültek – a trükk annyi, hogy szépen be lettek vonva helyes kis csomagolópapírral és fel lettek számozva. Ha te is az újrahasznosítás híve vagy, akkor most elárulom neked, hogyan is készíthetsz adventi naptárat toalett papír gurigákból!

Először is az elkövetkezendő pár napban ne a szelektívbe dobd az üres gurigákat, hanem tedd őket félre – ha nem gyűlik össze 24 darab decemberig, akkor a papírtörlő gurigáját is méretre vághatod hozzá. Ezután nincs más dolgod, mint papírragasztó stift segítségével szépen bevonni valamilyen díszes csomagolóanyaggal a gurigákat. Miután megszáradtak, egész egyszerűen hajtsd befelé két irányból az egyik végét, rakd bele az ajándékokat, majd ugyanezt csináld meg a másik oldalon is, és voilá, már kész is a mutatós tasak!