3 meseszép DIY-karácsonyfadísz – így készítsd el őket!

Írta: ,

Ha a szokásos dekoráció mellett idén saját készítésű díszekkel szeretnéd feldobni karácsonyfádat, jó helyen jársz: cikkünkben olyan technikákat mutatunk, melyek nem igényelnek különösebb kézügyességet, és méregdrága alapanyagok sem kellenek hozzájuk, az eredmény mégis lélegzetellállító. Kattints!

Aranyló tobozok Kép forrása: thissillygirlslife.com

1/3 Aranyló tobozok

Ki mondta, hogy a saját készítésű díszek elkészítéséhez extra ügyesnek kell lenni? Ez a csinos kis tobozdísz ékes bizonyíték rá, hogy egyszerű alapanyagokból, pár perc alatt is mutatós dekorációt lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • toboz
  • szalag
  • madzag
  • ragasztópisztoly

Lépésről lépésre:

Döntsd el, hogy milyen hosszan szeretnéd lelógatni díszedet a fáról, majd ennek megfelelően köss csomót a madzagra, és a csomónál ragaszd oda a toboz aljához. Várd meg amíg megszárad, majd a madzag aljára készíts egy szép masnit a szalagodból. Ha fokozni szeretnéd a hatást, a tobozokat lefújhatod arany színű festékkel, de anélkül is remekül mutatnak majd a fán.

Csillogó gömbök Kép forrása: refinery29.com

2/3 Csillogó gömbök

A DIY-projektek között rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fonalból és ragasztóból készíthető, gyakran lampionként használatos gömbök, melyek akár a karácsonyfát is díszíthetik.

Hozzávalókfonal, por alapú tapétaragasztó, víz, lufi, ecset, arany festék vagy csillámpor.

Lépésről lépésre:

Vízzel keverd el a tapétaragasztót a szokásosnál sűrűbbre (puding állagú legyen), majd hagyd állni néhány percig.

Közben fújd fel a lufit akkorára, amekkora méretűre szeretnéd majd a díszedet. A fonalból tekerj le néhány métert (amennyi kell majd a gömbhöz), és kezd el belemártani a tapétaragasztóba, majd tekerd vele körbe a lufit. Ehhez a művelethez érdemes újságpapírral letakarnod a felületet, amin dolgozol, különben egy idő után minden ragadni fog. Addig, és olyan sűrűn tekerd a lufit, ahogy neked tetszik, a végén mehet rá egy kis arany festék vagy csillámpor is, végül pedig tedd félre száradni. Legalább egy napot (de inkább többet) várj, majd egy tűvel vagy ollóval pukkantsd ki a lufit, az így kapott gömböcskét pedig teheted is a fára.

Selymes csipkecsodák Kép forrása: witandwhistle.com

3/3 Selymes csipkecsodák

A fehér csodásan mutat a fenyőfán, kiváltképp, ha gyönyörű, csipkés csillagok formájában kerül rá. A porcelángyurmával igazán könnyű bánni, hozzávalóit pedig pár száz forintból beszerezheted.

Hozzávalókszódabikarbóna, kukoricakeményítő, víz, bögre, szaggatóforma, sodrófa, csipketerítő.

Egy bögre vagy pohár segítségével mérd ki a hozzávalókat a következő arányok szerint: egy rész kukoricakeményítő, egy és negyed rész víz, két rész szódabikarbóna. Mindent önts bele egy nagy tálba, majd kézi habverő segítségével keverd csomómentesre. Ha ez megvan, tedd fel a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett addig főzd, amíg sűrű masszát nem kapsz. Ha kész van, tedd félre, takard le egy benedvesített konyharuhával, és amint kihűlt, már formázhatod is. Nyújtsd el a masszát szép egyenletesre a sodrófával, majd nyomkodd rá a csipketerítőt úgy, hogy szépen megmaradjon a minta, aztán pedig szaggasd ki a szaggatóval - ne felejts el apró lyukat tenni a díszek tetejére, ide bújtatod majd a szalagot, amellyel a fára tudod aggatni. Ha elkészültél, tedd sütőbe a díszeket, alacsony lángon süsd őket kb. egy órán át, félidőben forgasd át őket.