3 meseszép DIY-karácsonyfadísz – így készítsd el őket!

Boros Mariann
Írta: ,

Ha a szokásos dekoráció mellett idén saját készítésű díszekkel szeretnéd feldobni karácsonyfádat, jó helyen jársz: cikkünkben olyan technikákat mutatunk, melyek nem igényelnek különösebb kézügyességet, és méregdrága alapanyagok sem kellenek hozzájuk, az eredmény mégis lélegzetellállító. Kattints!

Aranyló tobozok Kép forrása: thissillygirlslife.com

Ki mondta, hogy a saját készítésű díszek elkészítéséhez extra ügyesnek kell lenni? Ez a csinos kis tobozdísz ékes bizonyíték rá, hogy egyszerű alapanyagokból, pár perc alatt is mutatós dekorációt lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • toboz
  • szalag
  • madzag
  • ragasztópisztoly

Lépésről lépésre:

Döntsd el, hogy milyen hosszan szeretnéd lelógatni díszedet a fáról, majd ennek megfelelően köss csomót a madzagra, és a csomónál ragaszd oda a toboz aljához. Várd meg amíg megszárad, majd a madzag aljára készíts egy szép masnit a szalagodból. Ha fokozni szeretnéd a hatást, a tobozokat lefújhatod arany színű festékkel, de anélkül is remekül mutatnak majd a fán.

Csillogó gömbök Kép forrása: refinery29.com

A DIY-projektek között rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fonalból és ragasztóból készíthető, gyakran lampionként használatos gömbök, melyek akár a karácsonyfát is díszíthetik.

Hozzávalókfonal, por alapú tapétaragasztó, víz, lufi, ecset, arany festék vagy csillámpor.

Lépésről lépésre:

Vízzel keverd el a tapétaragasztót a szokásosnál sűrűbbre (puding állagú legyen), majd hagyd állni néhány percig.

Közben fújd fel a lufit akkorára, amekkora méretűre szeretnéd majd a díszedet. A fonalból tekerj le néhány métert (amennyi kell majd a gömbhöz), és kezd el belemártani a tapétaragasztóba, majd tekerd vele körbe a lufit. Ehhez a művelethez érdemes újságpapírral letakarnod a felületet, amin dolgozol, különben egy idő után minden ragadni fog. Addig, és olyan sűrűn tekerd a lufit, ahogy neked tetszik, a végén mehet rá egy kis arany festék vagy csillámpor is, végül pedig tedd félre száradni. Legalább egy napot (de inkább többet) várj, majd egy tűvel vagy ollóval pukkantsd ki a lufit, az így kapott gömböcskét pedig teheted is a fára.