3 karácsonyi dísz termésekből, amit a gyerkőccel közösen is elkészíthetsz

Boros Mariann
Írta: ,

Az ünnepekre való hangolódás örömét érdemes megosztani a legkisebbekkel is, akik rendszerint hatalmas lelkesedéssel vetik bele magukat a készülődésbe, pláne, ha a dekorációról van szó. Cikkünkben olyan díszeket mutatunk, melyek garantáltan tetszeni fognak az apróságoknak, és szó szerint gyerekjáték elkészíteni őket.

Diófejű rénszarvas Kép forrása: weekly.craftsnthings.com

Hozzávalók: dió, éles kés, barna és fekete kartonpapír, olló, ragasztó, madzag vagy szalag, piros filc anyag.

Első lépésként el kell felezni a diókat, ami úgy a legegyszerűbb, ha a késsel elkezded óvatosan feszíteni középen, majd a kezeddel szétválasztod őket. A kicsit megkérheted, hogy bányássza ki a diók belét, de ha nem akartok ezzel bíbelődni, meg is hagyhatjátok. Vagy filctollakkal rajzoljátok meg a figurák szemét és orrát, vagy ilyen hobbiboltban kapható szemeket is ráragaszthattok, orrnak pedig piros filc anyagot használhattok. Ezután rajzoljátok meg leendő szarvasaitok agancsait és füleit a kartonpapírra, és vágjátok ki őket. Ha ez megvan, ragasztózzátok be jó alaposan a kettéválasztott dióhéjakat, illesszétek helyükre az agancsokat, a füleket, és közéjük az akasztót, majd a dióhéj másik felét is tegyétek a helyére. Tartsátok így jó szorosan 15-20 másodpercig, hogy biztosan összeragadjon. Várjátok meg, amíg teljesen megszárad, és készen is van!

A gesztenyegyűjtögetés kihagyhatatlan őszi program, de még télen is találni a gyerekek kedvenc terméséből, így ha nincs elég otthon, nem késő felkerekedni és gyűjteni.

Hozzávalók: gesztenye, koszorú-alap, ragasztó, ragasztópisztoly, szalag.

A gesztenyéket mossátok és szárítsátok meg, majd a ragasztópisztoly segítségével kenjétek be mindegyiknek egyesével a laposabb felét, és kezdjétek el szépen sorjában felragasztani őket a koszorú-alapra.

Addig folytassátok a ragasztást, amíg teljesen be nem borítjátok a gesztenyékkel a koszorúnak azt az oldalát, ami látszani fog – akár asztali dísz, akár kopogtató lesz belőle. A natúr gesztenyedekor is nagyon mutatós a maga egyszerűségével, de könnyen feldobható egy szép szalaggal, vagy ajtódísz esetén középre belógatott karácsonyfadísszel.