3 karácsonyi dísz termésekből, amit a gyerkőccel közösen is elkészíthetsz

Írta: ,

Az ünnepekre való hangolódás örömét érdemes megosztani a legkisebbekkel is, akik rendszerint hatalmas lelkesedéssel vetik bele magukat a készülődésbe, pláne, ha a dekorációról van szó. Cikkünkben olyan díszeket mutatunk, melyek garantáltan tetszeni fognak az apróságoknak, és szó szerint gyerekjáték elkészíteni őket.

Diófejű rénszarvas Kép forrása: weekly.craftsnthings.com

1/3 Diófejű rénszarvas

Hozzávalók: dió, éles kés, barna és fekete kartonpapír, olló, ragasztó, madzag vagy szalag, piros filc anyag.

Első lépésként el kell felezni a diókat, ami úgy a legegyszerűbb, ha a késsel elkezded óvatosan feszíteni középen, majd a kezeddel szétválasztod őket. A kicsit megkérheted, hogy bányássza ki a diók belét, de ha nem akartok ezzel bíbelődni, meg is hagyhatjátok. Vagy filctollakkal rajzoljátok meg a figurák szemét és orrát, vagy ilyen hobbiboltban kapható szemeket is ráragaszthattok, orrnak pedig piros filc anyagot használhattok. Ezután rajzoljátok meg leendő szarvasaitok agancsait és füleit a kartonpapírra, és vágjátok ki őket. Ha ez megvan, ragasztózzátok be jó alaposan a kettéválasztott dióhéjakat, illesszétek helyükre az agancsokat, a füleket, és közéjük az akasztót, majd a dióhéj másik felét is tegyétek a helyére. Tartsátok így jó szorosan 15-20 másodpercig, hogy biztosan összeragadjon. Várjátok meg, amíg teljesen megszárad, és készen is van!

2/3 Gesztenyekoszorú

A gesztenyegyűjtögetés kihagyhatatlan őszi program, de még télen is találni a gyerekek kedvenc terméséből, így ha nincs elég otthon, nem késő felkerekedni és gyűjteni.

Hozzávalók: gesztenye, koszorú-alap, ragasztó, ragasztópisztoly, szalag.

A gesztenyéket mossátok és szárítsátok meg, majd a ragasztópisztoly segítségével kenjétek be mindegyiknek egyesével a laposabb felét, és kezdjétek el szépen sorjában felragasztani őket a koszorú-alapra.

Addig folytassátok a ragasztást, amíg teljesen be nem borítjátok a gesztenyékkel a koszorúnak azt az oldalát, ami látszani fog – akár asztali dísz, akár kopogtató lesz belőle. A natúr gesztenyedekor is nagyon mutatós a maga egyszerűségével, de könnyen feldobható egy szép szalaggal, vagy ajtódísz esetén középre belógatott karácsonyfadísszel.

Tobozmanók Kép forrása: liagriffith.com

3/3 Tobozmanók

Hozzávalók: toboz, különböző színű filc anyagok, olló, fa golyók, filctoll, ragasztópisztoly, tű, cérna.

Kezdjétek a manók fejével: a fa golyókra rajzoljatok nekik arcot – három pötty épp megteszi, így ezt nyugodtan rábízhatod csemetédre. A filc anyagból vágjátok ki manók sálját (hosszú, keskeny csíkot), sapkáját (háromszöget) és talpait (szív alakot). Ha ez megvan, a sapkákhoz kivágott darabkákat hengereljétek, majd öltsétek össze úgy, hogy egy kis kúp formát kapjatok, aztán húzzátok rá a golyókra, és óvatosan ragasszátok is oda. A talpakat ragasszátok a tobozok aljára, majd a már sapkás fejeket illesszétek, és ragasszátok a tobozok csúcsára. Várjatok egy kicsit, hogy száradjon, majd utolsó lépésként a sálakat is tekerjétek a manók nyakára, és egy-egy ponton ragasszátok oda. Ennyi az egész, most már csak azt kell eldöntetni, hogy hova sorakoztassátok fel a manókat.