3 alternatíva adventi naptárra gyerekeknek - a klasszikus csoki helyett

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Családon belül próbáljuk az egészséges nassolás felé terelni a gyermekünket, de a téli időszakban nincs túl könnyű dolgunk. Még, ha mi nem is árasztjuk el édességgel, mire mindenkitől megérkezik a Mikuláscsomag, teljesen tele lesz a dobozkája csokoládéval. Ezért döntöttünk úgy már tavaly, hogy alternatív lehetőség után nézünk az adventi naptárt illetően, és nem bonbonokkal lepjük meg a kislányunkat a visszaszámlálás során. Lássuk, milyen opciók közül válogathatsz, ha te sem szeretnél a hagyományos csoki mellett voksolni!

A tavalyi évben apró meglepetéseket rejtettünk el az általunk készített kis zsákocskákba. Komoly kihívás volt mind a 24 zsebecskét megtölteni, ráadásul úgy, hogy figyelnünk kellett a méretre, hiszen legfeljebb egy kicsit lóghatott csak ki a zsákból az ajándék.

Hogy ne az utolsó pillanatban kelljen beszerezni a meglepetéseket, már évközben is lestük, hátha találunk aranyos apróságokat. Így vettünk egyszer a papírboltban faragót, a nyaralás során miniatűr karkötőt, vagy éppen baglyos hajgumit.

A nagyobb gyerkőcök persze másfajta ajándékokat is kaphatnak: gyerekbarát körömlakkot, vagy parfümöt, de jó választás a matrica és persze egy-egy egészségesebb nasi is megbújhat a meglepetések között.

Ezt az adventi naptárat meglehetősen sok idő összeállítani, de gyermekkorban legalább egyszer érdemes áldozni rá.

Megéri!

Az idei évben erre az alternatív adventi naptárra esett a választásunk. Végre elérkezett az az időszak, amikor a kislányunk érdeklődve figyeli a meséket, bár a képes kíséretet egyelőre igényli.

Emiatt összeválogattam 24 darab rövidebb karácsonyi mesét és mindegyik mellé kerestem egy témába vágó képet. Utóbbi nem csak illusztrálja a mese tartalmát, egyben színezőként is funkcionál.

Bár ennek a naptárnak is kicsit időigényes az elkészítése, kevesebb utánajárással és gyorsabban elkészül, mint előbbi társa. Ráadásul összeállítani sem túl bonyolult, hiszen a félbehajtott papírok akár egy borítékban is kényelmesen elférnek.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!