10 DIY adventi naptár – Szánj rá 1 órát!

Fehér Vera
Írta: ,

Persze egyszerűbb megvenni a sima csokis verziót a boltban, de sokkal nagyobb örömet okozhatsz a gyerekednek, ha te készíted el a naptárát. Sőt, ha olyat csinálsz, amit utána még évekig tudsz használni, akkor jövőre már csak fel kell tölteni!

1. Félkész

Vehetsz egy olyan kalendáriumot, amit előre elkészítettek, de neked kell az utolsó simításokat elvégezni rajta. Na és persze azzal töltheted meg, amivel a legnagyobb örömet okozhatod a csemetének. Tehetsz bele kézzel készített mini diákcsemege csomagokat, bonbont, gumicukor mixet a kedvenceiből vagy pici matricákat, játékokat is.

2. Csomagfüzér

Készíts egyszerű, pici csomagokat szendvicses papírzacskókból, és filccel írd rá a számokat (ha kreatív kedvedben vagy, rajzolhatsz is melléjük valamit). Egy szép zsinórt is szerezz be, amire felfűzheted a csomagokat. Ez a verzió akkor jó, ha nem apró dolgokat szeretnél elrejteni, vagy van köztük pici és nagy is.

                                      1. Félkész                                                                            2. Csomagfüzér

Képek forrása: tchibo.huamerrymishapblog.com

3. Színes dobozkák

Ez egy olyan kalendárium, ami picit több időt és kézügyességet igényel. A gyufásdobozokat egyszerűbb öntapadó dekorszalaggal betekerni, mint egyenként becsomagolni. Ezekbe az apró dobozkákba viszont tényleg csak nagyon kicsi ajándékok férnek el, jó lehet bele egy kis gyűrű, fülbevaló, radír, pici autó, rágógumi, matrica.

3. Színes dobozkák

Képek forrása: weheartit.com

4. Tölcsérek és borítékok

Ehhez is picit több idő kell, plusz csipeszek, amivel felerősíted a kis csomagokat. Vegyél legalább háromféle papírt és pár szalagot, kartont a tölcsérekhez. Megtöltheted mogyoróval, színes drazsékkal, cukorkával, tollal, ceruzával. A nagyobb csomagokba elférnek játékok is.

5. Újrahaszosítás

Ennél a csomagolásnál bármilyen újságot felhasználhatsz, csak egy szép szalaggal agy matricával kell feldobnod. A legjobban akkor néz ki, ha minden csomag ugyanakkorra, hogy szépen sorba tudd tenni. Ha például van kedvenc csokija, nápolyija, müzliszelete a gyereknek, nem lesz nehéz dolgod...

6. Muffin helyett

Ezt a legkönnyebb talán megcsinálni, csak a nyílásokra kell kivágnod korongokat, és rájuk írni a dátumot. Szerezz be icipici játékokat, érdemes megvenni egy 10-15 darabos állatkás csomagot (erdő állatai, afrikai válogatás, halak stb.) és szétosztani, a többibe pedig csokit rejteni.

        4. Tölcsérek és borítékok                           5. Újrahasznosítás                                      6. Muffin helyett

Képek forrása: stylelovely.comblog.casa-di-falcone.deukchristmasworld.com

7. Szóló zoknik

Nálatok is elvesznek a zoknik? Akkor ennél jobb dologra fel sem használhatnád a pici magányos darabokat. Mostantól te sem bosszankodsz majd, ha itt-ott találsz egy fél pár zoknit... Egy zsinórt feszíts ki, szerezz be 24 zoknit, 24 db csipeszt és az ajándékokat – kész is vagy!

8. Borítékold!

Ha csak fehér borítékod van otthon, akkor sincs veszve semmi! Egy kartonlapra ragaszd fel őket, rajzolj rájuk karácsonyi motívumokat: hóembert, szánt, csillagokat, és persze a számokat is írd rá! Tegyél minden borítékba egy üzenetet, vagy apróságokat, amik nem látszanak át.

                                7. Szóló zoknik                                                                          8. Borítékold!

Képek forrása: marthastewart.comganaf.com

9. Gyufa másképp

A kis skatulyákat összeragasztva könnyebb becsomagolni, és így még egy karácsonyfát is kirakhatsz belőlük. Szintén nagyon pici játékok, édességek férnek el benne, de érdemes ezzel szöszölni, mert jövőre is tudjátok majd használni.

10. Gyereketető

Ehhez jó sok papírguriga kell (felvághatod a papírtörlő tekercsét is több darabra), viszont a gyűjtést leszámítva nagyon egyszerű megcsinálni ezt a madáretetőszerű házikót. Nagyobb ajándékok is elférnek benne, viszont ha lezárod a hengerek mindkét végét, csak egyszer használhatod. Ha az egyik végén nyitva hagyod, akkor jövőre is keresgélhetnek benne a gyerekek.

                                ​9. Gyufa másképp                                                                10. Gyereketető

Képek forrása: retales-de-vida.blogspot.com.esmorningcreativity.com