A legszebb levendulás díszek otthonra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A levendulaszezon közepén járunk, nem csupán az aratást, hanem a befőzést, dekorációk készítését illetően egyaránt. Szebbnél szebb díszeket készíthetünk ebből a sokrétű gyógynövényből, ami nem csupán jótékony, nyugtató hatásairól, hanem bájos virágairól is ismert.

Ha nem szeretnél túl sok időt és energiát szánni arra, hogy a begyűjtött levendulák csodásan mutassanak, akkor készíthetsz belőlük kisebb-nagyobb csokrokat.

Ha fejjel lefelé fellógatod, majd megszárítod a virágokat, akkor azok tovább fognak tündökölni, de akár vízzel teli vázákba is állíthatod a friss szálakat, befőttesüvegek használatával pedig egy rusztikus küllemű, kibélelt faládába állíthatod őket.

Asztali futón, de akár a kertben, lépcsőkön is maximálisan megállja a helyét egy ilyen dekoráció, sőt a kellően egyedi esküvők szerves részét ugyancsak képezheti egy ilyen ládika.

Az illatozó, már látványában is nyugtató virágocskák harmóniát, összhangot, egyszerűséget sugároznak, függetlenül attól, hogy ennyire egyszerű formában használjuk-e fel őket, vagy kicsit bonyolítunk a látványon.

Még mindig a meglehetősen egyszerű vonalon maradunk, hiszen a képen látható dekoráció elkészítéséhez sincs szükség kézügyességre, csupán némi szépérzékre és inspirációra.

Már csak azért sincs, mert ez a dekoráció művirágra épít, de természetesen sokkal hangulatosabb, ha egy jó csokorra való friss levendulát használsz alapanyagnak.

Bármilyen vázát, kiszeparált fémedényt felhasználhatsz erre a célra, minél rusztikusabb, annál jobb. A vázát rögzítsd kellőképpen az ajtón, különben a becsukásánál, vagy huzat esetén könnyen tönkremehet a teljes dekoráció.

Ezt követően rendezd el benne ízlésesen a virágokat, ha van kedved, további masnikkal, vagy más dekor tárgyakkal is díszítheted a vendégváró ajtódíszt!