Haj / Stílus

Ötperces, mutatós kontyok – Így készítsd el őket lépésről-lépésre

Ötperces, mutatós kontyok – Így készítsd el őket lépésről-lépésre

Cikkünkben öt különböző kontykészítési technikát mutatunk be videóval szemléltetve, ha nem érzed magad különösebben tehetségesnek a fodrászkodásban, akkor is bátran fogj hozzá, azt is megmutatjuk, pontosan hogyan.

Bohém és laza

Ez a videó nagyon egyszerűen és szemléletesen mutatja be, hogy néhány csat, hajgumi és hullámcsat segítségével milyen jópofa, laza kis kontyot készítsz magadnak néhány perc alatt. Első lépésként fújd át a hajad hajlakkal, hogy könnyebben tudd formázni. Ha úgy érzed, ráférne egy mosás, de szorít az idő, a lakkozás előtt száraz samponnal (vagy ha az nincs kéznél, hintőporral) frissítsd fel tincseidet. Ha ez megvan, hátul, a fejed tetejéről indítva kicsit tupírozd át a hajad, majd válaszd szét négy, nagyjából egyenlő részre, és csattal fogd össze a két elülső nagyobb tincset, a hátsók közül a felsőt tekerd fel lazán, és rögzítsd a fejed tetején, az alsót pedig hajgumival fogd össze a videón látható módon, mintha csak egy egyszerű lófarkat csinálnál.

Ha ez megvan, az ujjaiddal tupírszerűen simítsd a hajgumi felé haladva tincseidet, majd tekerd fel a hajgumi köré, és hullámcsatokkal rögzítsd. Ha ez kész, a két elülső tincsed válaszd ketté, tekerd fel az ujjadra, majd igazítsd a már meglévő konty köré, és rögzítsd. Ugyanezt a műveletet végezd el az összes megmaradt tinccsel, ha romantikus megjelenést szeretnél, hagyj nyugodtan lógni néhány apró tincset a konty körül.

Kis tarkókonty

Nem feltétlen kell derékig érő, dús haj egy formás konty elkészítéséhez, mint ahogy a videón szereplő lánynak is teljesen átlagos, vállig érő haja van, mégis nagyon mutatós frizurát varázsolt belőle néhány egyszerű lépésben. Fésüld ki a hajad úgy, hogy a választékod oldalt legyen.

A fejtetődről induló hajzuhatagodat óvatosan tupírozd át, majd a felső, oldalsó tincseken is menj végig. Ha ez megvan, egyik kezeddel fogd össze lazán a hajad a tarkódnál, másik kezedben a fésűt tartva simítsd össze hajszálaidat. Egy lehetőleg a hajad színével megegyező vékony hajgumival (vagy befőttes gumival) fogd össze jó szorosan hajadat, majd kezeiddel húzd egészen le a hajgumit, ezáltal középen lyukat készítve lófarkadon, és kívülről befelé, fölfelé indítva bujtasd át a keletkezett résen a copfodat.

Ha szépen kihúztad alul az összes hajszáladat, egy újabb hajgumi segítségével fogd össze a kilógó tincs alját, majd az előbbihez hasonló módon bujtasd át felül. Ha ez megvan, hullámcsatokkal rögzítsd a kialakult kontyot, babahajaidat és az alul kilógó hajszálakat pedig a konty alatt vezesd el oldalra, és tűzd meg. Kész is az egyszerű, mégis csodás frizura, elől húzz ki néhány tincset a romantikus összhatás érdekében, és a tincseket kissé megemelve tovább lazíthatsz frizurádon, mely akár még egy esküvőn is megállja a helyét. A biztos tartás érdekében fújd át a frizurádat hajlakkal, és már indulhatsz is.

Kontyfánk zoknival

A kontyfánk kétségtelenül a legegyszerűbben elkészíthető kontytípus, melyhez azonban úgynevezett kontybetétre van szükség.  Ezt az egyszerű kelléket párszáz forintért beszerezheted, de ha épp nincs rá lehetőséged, hogy elszaladj érte a boltba, ám a fejtetőre épített mutatós frizuráról mégsem akarsz lemondani, készítsd el magát a betétet is házilag. Nem kell hozzá más, mint egy vastag zokni, az biztos nálad is akad otthon, és ezúttal még az sem baj, ha hiányzik a párja.

A zokni lábfejrészének a tetejét vágd le, hogy az aljához hasonló nyitott véget kapj. Ha ez megvan, belülről kifelé haladva kezd el feltekerni a zoknit, igazgasd el közben az anyagot, és ha végigértél, készen is van a kontybetét. Tedd félre, közben pedig előrehajolva, gyűjtsd hajzuhatagodat a fejed tetejére, majd szorosan fogd össze egy egyszerű hajgumival.

Ezt követően húzd rá a copfodra a zoknit, és tincseiddel tekerd körbe úgy, hogy teljesen eltűnjön a zokni, közben hajadból kontyot formázva, melyet hullámcsatokkal rögzíts. Kész is van a szuper laza frizura, mely valószínűleg a zoknibetét elkészítésével együtt sem tartott tovább öt percnél.

Vagány masni

A videóban szereplő lánynak nem csak a sminkje, a hajszíne is igencsak feltűnő, hiszen az ajkához hasonló bordóban játszanak tincsei, melyekből egy cuki, masni alakú kontyot varázsol magának néhány perc alatt. Ha te is hasonlóan bevállalós vagy, próbáld ki, imádni fogod, az elkészítése pedig tényleg egyszerű. A frizurát készítő lány kifejezetten azt ajánlja, hogy ha konty készítését tervezed, sose mosd meg előtte a hajad, hiszen úgy nagyon csúszhatnak a hajszálak, két-három napos hajjal sokkal egyszerűbb dolgozni.

Hajkefével alaposan fésüld át a hajad, majd a fejtetődön fogd össze egy hajgumi segítségével úgy, hogy az utolsó hurkolás közben ne húzd át teljesen a tincseidet a hajgumin, hanem a videóban látható módon képezz egy egyelőre pálmafára emlékeztető bugyrot. Ha ez kész van, középen válaszd ketté a hajad, majd a gumi alatt hátul kilógó tincset felülről indítva hozd előre, és két-három hullámcsat segítségével rögzítsd. Ez a rész lesz a masni közepe, nincs más dolgot, mint a füleit eligazítani, és tökéletesíteni a formát, a masnin kívüli tincseket óvatosan huzigálva lazíthatsz is rajta.

Fonással bolondított dupla

Erről a vagány frizuráról biztosan nem gondolnád, hogy a videó alanya saját magának készítette el, méghozzá kevesebb, mint tíz perc alatt. Tény, hogy látszik, nem először csinálja, de ha időd engedi, te is gyakorolhatsz, mielőtt élesben, valamilyen különleges alkalomra készítenéd el. Tulajdonképpen semmi ördöngösség nincs a dologban, a fonákfonás viszonylag egyszerű, ám annál látványosabb technikáját kell alkalmazni. Lássuk, hogy készítheted el te is, lépésről-lépésre: hajolj előre, és egy sűrű fokú fésű segítségével fésüld ki a hajad, legyen kéznél néhány hajgumi is. Ha ez megvan, próbáld meg nagyon precízen középen elválasztani hajzuhatagodat, és ha sikerült, az egyik oldalon lévő hajszálaidat kösd össze.

A fonást a másik oldalon fogod kezdeni, a tarkódtól indítva. A hagyományos fonási technikához képest fordítva, tehát egymás alá pakolgatva kezd el úgy, hogy a hajtöveknél három vékony tincset indítasz, majd ezekhez adagolod folyamatosan oldalról a hajszálakat, így lesz egyre vastagabb a fonat. Arra kell nagyon odafigyelni, hogy ne maradjon ki egy tincs se, úgy lesz igazán mutatós a frizura, valamint a fonás egyenes vonalban haladjon.

Mikor a fonással eléred a fejtetőt, hajgumival fogd össze a kilógó tincset, és hasonló módon kezd el a fonákfonást a másik oldalon is. Ha itt is végigértél, végre felegyenesedhetsz, és már csak a lófarkakat kell kontyba igazítanod. Ehhez tupírozd át copfjaidat, majd tekerd a hajgumi köré, hullámcsatokkal rögzítsd, és kész is az extrém frizura.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást