Kikapcsolódás / Utazás

3 úti cél Magyarországon, ahol ősszel is csodás

3 úti cél Magyarországon, ahol ősszel is csodás

3. Eger és környéke

Számunkra Magyarország egyik ékköve az észak-magyarországi régió központja, Eger. Nemcsak az egri vár és Gárdonyi műve, az Egri csillagok miatt, hanem azért is, mert minden egyes lépésünknél érezhető a történelem érintése. Csodás maga, a város, de tovább barangolhatunk a környékén, ahol még több vonzó hellyel fogunk találkozni.

Noszvaj

A Bükkalja apró települése lenyűgöző minden szempontból. A növényzet buja, dús, az állatvilág magával ragadó. A helyi gasztronómia kiemelkedő egész Magyarországot tekintve is, nem beszélve a vendégszeretetről. Sok kis vendégház, barátságos hotel és glamping vár minden ide látogatót. Ősszel barangolhatunk az erdőkben, de felfedezhetjük a copf stílusban épült De la Motte-kastélyt, ami ma szálloda, de néhány csodás terme látogatható, múzeumként üzemel. Érdekes látnivalót kínálnak az 19. századi barlanglakások, amelyeket vulkanikus eredetű riolittufába vájtak. Az 1990-es évektől művésztelep működik itt, a lakások pedig folyamatosan alakulnak azóta is.

sssss1gmel/istockphoto.com

Egerszalók

Egertől 5 km-re, a Laskó-patak völgyében fekszik Egerszalók. Leghíresebb nevezetessége a jól ismert meleg vízű hőforrás, amely 410 méter mélyről tör a felszínre. A 65-68 Celsius-fokos gyógyvíz nemcsak a testnek csodás felüdülés, hanem az általa létrehozott, monumentális mészkőlerakódás-természeti képződmény fantasztikus látványt nyújt a szemnek. A hidrogénkarbonátos gyógyvíz főleg csontsérülések, ízületi bántalmak és reumatikus problémák esetén hatásos, ként, magnéziumot, nátriumot és kalciumot tartalmaz. 

JackF/istockphoto.com

A koronavírus sok mindenre rákényszerít bennünket. Többek között utazgatni sem tudunk úgy, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a magyar turizmust már egy-egy hétvégével is támogathatjuk. Maradj itthon, és ismerd meg Magyarországot! 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást