Dekor / Hobbi / Otthon

Csodaszép őszindító lakásdekorációk, fillérekből

Csodaszép őszindító lakásdekorációk, fillérekből

Szárított növények

Az üde nyári csokrok és vibráló színűvirágok után itt a szárított növények ideje. Természetesen virágokat is kiszáríthatsz, de érdemes nem virágzó növényekkel is próbálkoznod! A nyuszifarok néven is ismert tollkalász például gyönyörű, kicsit púderszínű és pamacsos dekoráció lehet, ami egy természetes anyagú, fehér vázában mutat a legjobban. Gyönyörű színét néhány, a közelébe elhelyezett, arany színű dekorációs tárggyal még jobban kiemelheted.

 

Meleg színű textíliák

Amikor az idő hűvösebbre fordul, vagy éppen esőfelhőktől szürke az ég, a meleg textíliák kényelmes, otthonos hangulatot teremtenek. Ráadásul mivel könnyen cserélhetőek, a legegyszerűbb eszközei annak, hogy szezononként megváltoztasd az otthonod hangulatát. A melegebb, mélyebb kék, az okkersárga és a mélyzöld tökéletesen passzolnak az évszakhoz. Érdemes például a nagyobb fehér textíliákat, a függönyöket vagy az abroszt is egy melegebb, törtfehér színre cserélni. Lehet, hogy elsőnek azt gondolod, alig van különbség a két árnyalat között, de várd csak meg, míg a helyükre kerülnek, és egy csapásra megváltoztatják a szoba hangulatát!

 

Üvegbe zárt virágok

Egy őszi kirándulás során még rengeteg, gyönyörű virágot gyűjthetsz, amiket aztán kiszárítva a szoba dekorálására használhatsz. Ennek egy különleges módja, ha váza helyett egy-egy szál virágot külön csatos üvegbe eresztesz. Így olyan lesz, mintha saját vitrinje lenne minden egyes pompás kis műalkotásnak, amit a természet érlelt be erre az őszre.

 

Egy kosár tök

A sütőtök illata talán az egyik legfinomabb őszi illat, de azért az apróbb dekortököknek is van helye a konyhában. Például egy kosárba rendezve, akár természetes színűkben pompázva, akár úgy, hogy kellemes pasztell színekre fested őket.

 

Még több inspiráló ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Tea és kávé sarok

Ha van tökéletes évszak arra, hogy egy gőzölgő itallal beülj az ablak elé, és egy puha takaró alól szemléld az esőt, hát akkor az ősz az. Egy kellemes kávé és tea sarok kialakításával pedig már az előkészületek hangulata is tökéletes lehet. Tedd ki a legszebb csészéidet és a teás vagy kávés dobozokat. Ha a kedvenc forró italod alapja nem ilyen szép csomagolásban érkezik, akkor sincs semmi gond: nyugodtan vegyél pár minőségi, jól záródó dobozt, és töltsd át ebbe a kávét vagy a teafüvet. Használat után pedig mindig gyorsan töröld át a pultot, hogy ne maradjon kávé- vagy teafolt, hiszen az gyorsan elrontaná ezt a tökéletes összképet.

 

Szilvaszín kiegészítők

Ha nem rajongasz annyira a pasztell színekért, akkor az idei ősz kedvenc árnyalata nálad a szilvaszín lehet. Elég csak néhány kiegészítőt, egy takarót, egy párnát, egy asztali díszt beszerezni, hiszen ez a gazdag árnyalat olyan erőteljes, hogy azonnal betölti a teret, szinte érezni tőle a szobában a szüret illatát. Ne csodálkozz, ha megkívánsz tőle egy pohár finom bort, amit egy jó könyv olvasása mellett kortyolgathatsz el.

 

Hangulatos belépő

Nem csak a vendégeidnek esik majd le az álla, te is még jobban várod, hogy hazaérj egy hosszú munkanap után, ha már az ajtódon egy gyönyörű, az évszak hangulatához illő dísz fogad. Ezt a koszorút egy bőrszíjjal tekerték körbe, amit bármelyik hobbiboltban beszerezhetsz. A szárított virágokat pedig ugyancsak bőrrel, ám a kontraszt kedvéért egy sötétebb árnyalattal rögzítették a helyükre. Az eredmény egy elegáns, visszafogott, mégis nagyon látványos, a figyelmet azonnal megragadó ajtódísz lett.

 

Egyszerű tűzrakó odakinn

Ha van egy kis udvarod, akkor jól fog esni az enyhébb őszi estéken kiülni a tűz mellé, és kicsit beszélgetni, vagy meginni egy pohár forrócsokit, miközben a lángokban gyönyörködtök. Ha még nincs tűzrakóhelyetek, néhány kőből vagy téglából nagyon gyorsan és egyszerűen ki tudtok alakítani egyet. Utána pedig már nincs más dolgod, csak hogy a környékét még hívogatóbbá tedd néhány őszi dekorációs tárggyal és puha,meleg holmikkal.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást