Az elmúlt években óriási kedvencemmé lépett elő a csicseriborsó. Mindig is szerettem a hüvelyes zöldségeket, de amióta tudom, hogy pozitív élettani hatásaiknak köszönhetően piedesztálra emelték őket a leghíresebb dietetikusi társaságok, szinte mindennap fogyasztok belőlük. Korábban én is csak a klasszikusnak mondható, itthon is népszerű babot, zöldbabot, borsót és lencsét fogyasztottam, de már megismerkedtem a különlegesebb változatokkal is – így került terítékre a csicseriborsó is.
Ez az olcsó alapanyag a legtöbb zöldségesnél kimérve, így csomagolásmentesen is beszerezhető, ráadásul rendkívül kiadós. Áztatás után a szemek duplájukra dagadnak, és számos izgalmas, ínycsiklandó recept alapját képezhetik.
2/3 Hummusz
A hummusz is óriási kedvenc lett nálunk, mártogatósként éppúgy szeretjük, mint szendvicskrémként, vagy éppen tésztaszósz gyanánt.
Elkészítése: Nincs más teendőd, mint a főtt csicseriborsót krémesre turmixolni a fűszerekkel, a tahinivel és a citrom levével. A kenhetőbb állag miatt olajat szoktak a hummuszhoz adni, ha nem akarsz spórolni a kalóriákkal, akkor te is megteheted. Ízlés szerint természetesen tovább fűszerezheted zöld levesekkel, korianderrel, vagy chilivel.
Tipp: A csicseriborsót az alapos áztatás után mindig kuktában főzöm. Így alig fél-egy óra alatt vajpuha lesz, míg kukta nélkül akár 5-6 órába is telhet a főzés.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!