Hírek

Óriási mítosz dőlt meg a szívinfarktusról

Óriási mítosz dőlt meg a szívinfarktusról

Éveken keresztül úgy gondolták a szakemberek, hogy a nők azért halnak meg a férfiaknál gyakrabban szívroham következtében, mert más tüneteket produkálnak, ezért nem jutnak elég hamar megfelelő kezeléshez. Egy friss kutatás azonban most megcáfolta ezt az elméletet: kiderült, hogy semmi különbség nincs a két nem szívinfarktusos tünetei között, így a megoldást máshol kell keresni.

2018-ban megjelent egy tanulmány a Journal of the American Heart Association tudományos folyóiratban arról, hogy az Egyesült Államokban sokkal több nő hal meg szívinfarktusban, mint férfi. Ezt akkor azzal magyarázták, hogy a nőknek más tüneteket produkál a szívinfarktus, amiket nehezebb észrevenni, ezért vannak nagyobb veszélyben.

Most azonban egy friss kutatás, amely szintén a Journal of the American Heart Association folyóiratban jelent meg, ezt az egész elméletet megcáfolja.

Az Edinburghi Egyetem kutatása bebizonyította: a nőknek és a férfiaknak ugyanolyan tüneteik vannak, csak nem mindegy, hogy mikor fordulnak velük orvoshoz.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást