Öregítő öltözködés – Így ne öltözz, ha fiatalos akarsz maradni

Öregítő öltözködés – Így ne öltözz, ha fiatalos akarsz maradni

Címlap / Stílus / Divat / Öregítő öltözködés – Így ne öltözz, ha fiatalos akarsz maradni

Nagy kedvencem a fekete, én vagyok az, aki imád tetőtől talpig feketébe öltözni. Azt viszont el kell ismernem, hogy ez a megoldás öregít – főleg, ha valakinek hozzám hasonlóan világos bőre van. Mire kell még figyelned?

Óvatosan a feketével

A fekete nagyon jól passzol bizonyos alkalmakhoz és itt-ott viselve még kifejezetten előnyös is lehet, de sajnos hátrányod is származhat abból, ha túl nagy hangsúlyt fektetsz rá. Még inkább sápadtabbnak tűnsz tőle, észrevehetőbbek lesznek a ráncaid és a szem alatti karikáid is.

Jobban állhat, ha a feketét inkább szoknya, nadrág formájában viseled – nem pedig a komplett ruházatodon. Ha mégis úgy döntesz, hogy a fekete mellett voksolsz, érdemes kiegészítőkkel, színes darabokkal, pl. sállal, ékszerekkel, cipőkkel megbolondítanod a szetted. Ezzel máris enyhíthetsz az öregítő összhatáson.

Ne akarj tizenévesnek tűnni

Kevés dolog öregít jobban és hangsúlyozza ki a korodat, mint ha nem megfelelő ruhadarabokat választasz magadnak. Sajnos, vagy nem sajnos, de el kell fogadni, hogy egy idő után már nem vehetjük fel azokat a ruhákat, amiket gond nélkül megengedhettünk magunknak tizenévesen. Nem csak azért, mert adott esetben túlságosan kihívóak, hanem mert gyakran minden stílusérzéket mellőznek.

Ez elfogadható kamaszkorban, amikor mindenki azzal van elfoglalva, hogy a saját útját, ízlését megtalálja, de akkor már nem, amikor igazi, nagybetűs Nő szeretnél lenni. Fontos, hogy a stílus nem pénz kérdése, mert találhatsz a turkálóban is csodálatos darabokat. Sokkal inkább arról van szó, hogy jó ízléssel válogasd meg azokat a ruhákat, amik passzolnak a korodhoz.

Óvatosan a hosszú szoknyákkal

A szoknyák jó ideje nem voltak annyira divatosak, mint most, ráadásul olyan irányzatuk is népszerűnek tűnik, ami nem kifejezetten a fiatal énedet hivatott kiemelni. Közkedveltek ugyanis a boka fölött végződő háromnegyedes, valamint a bokáig érő, bővebb szabású szoknyák is. Ezek ráadásul sokszor fodrosak, harang alakúak, vagy éppen rakottak is lehetnek, ami még tovább ront az összhatáson.

Persze, nem kell lemondanod a hosszú szoknyákról, főleg nem a mostanában divatos, pliszírozott változatokról. Azonban legyél körültekintő a viselésükkel, és inkább vidámabb színűeket válassz, fémes ragyogásúakat és egyszerűeket, de semmiképpen sem sötéteket, vastagabbakat. 

Ne viselj túl sok réteget

A réteges öltözködés jól is elsülhet, de nem akkor, ha azok a rétegek előnytelenül mutatnak rajtad. Ha felveszel egy feszes felsőt, hozzá egy tökéletesen passzoló blézert, majd egy méretes, csinos kendőt, akkor is rétegesen öltözködsz, de ebben remekül fogsz festeni.

Viszont ugyanígy réteges öltözködés, ha felkapsz egy oversized blúzt, ami kilóg a túlméretezett pulóvered alól, amire rákaptál egy hatalmas sálat és persze egy kabátot is. Egyébként sokat ronthatsz a helyzeten barnás színek, mellények, régimódi minták viselésével.

A réteges öltözködés egyébként trendi, de nagyon jó stílusérzék kell ahhoz, hogy megtaláld az összhangot. Sajnos inkább az a jellemző, hogy ennek az irányzatnak eredményeképpen nem csak idősebbnek fogsz tűnni a korodnál, hanem még teltebbnek is a valóságosnál.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!