Súlyos, mint egy zsák cement, gyengéden kell vele bánni, cserébe viszont évtizedekig isteni fogásokat készíthetsz benne és a konyhád egyik állandó darabja lehet. Igen, ez az öntöttvas serpenyő, aminek megfelelő karbantartásával és használatával elérheted, hogy tényleg sokáig használhasd. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és persze a megoldásokat is!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Nem égeted ki rendszeresen
A wokokhoz hasonlóan az öntöttvas serpenyőt is ki kell égetni (ezt a folyamatot angolul „seasoning”-nak nevezik), nem csak akkor, amikor újonnan megveszed. A legjobb, ha egy vékony réteg olajjal bekened a belső részét, majd egy órán át melegíted. Ezeket a lépéseket érdemes többször is megismételni, amíg a serpenyő belseje fényes, száraz és sima nem lesz. Ha úgy látod, hogy az idő múltával kopni kezd ez a réteg, ismételd meg a folyamatot.