Az öntöttvas serpenyők és lábasok strapabírók ugyan, de azért a megannyi előny mellett akadnak hátrányai is egy ilyen edénynek. Van, amit jobb, ha sosem főzöl vagy sütsz meg benne!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Biztos, hogy a te nagymamádnak is volt otthon néhány öntöttvas edénye, amelyek mai napig megállják a helyüket a konyhádban. Nem véletlen, hogy boldogan örököljük meg őket, ráadásul a boltokban is rengetegen keresik.
Bár tény, hogy például egy öntöttvas serpenyőben szinte semmi sem ég le, azért nem csak móka és kacagás vele a konyhai munka. Nehéz súlya miatt balesetveszélyes lehet, ráadásul nehezebben melegszik át, arról nem is beszélve, hogy bizonyos ételeket jobb, ha nem főzöl bennük. Eláruljuk, miért!
Ételek, amelyek erős illatúak
Vannak ételek, amelyek kifejezetten erős illataromákkal rendelkeznek.
Ez pedig azt jelenti, hogy hiába mosod el alaposan mosogatószerrel akár többször is, sajnos a következő főzésnél ismét ez az erőteljes szag lepi el a konyhát, amit akár a készülő ételek is átvehetnek. A legjobb, ha inkább másfajta serpenyőt választasz erre a célra.
A cikk folytatódik, lapozz!