Egészség / Életmód / Lélek

Önbizalomépítés duci lányoknak – Ne hagyd, hogy a kilóid elrontsák a kedved

Önbizalomépítés duci lányoknak – Ne hagyd, hogy a kilóid elrontsák a kedved

Soha nem tartoztam a pehelysúlyúak közé, egész pici koromtól erősebb voltam a társaimnál, és az sem volt ritka, hogy már tinédzserként fogyókúráznom kellett, mert ducinak láttam magam a tükörben. Az önbizalmammal viszont általában nem volt gond. Persze akadtak pillanatok, amikor én is úgy éreztem, hogy szükségem volna egy varázslóra, aki önbizalmat pumpál belém, de alapvetően el tudtam magam fogadni olyannak, amilyen vagyok, és mindig jól éreztem magam a bőrömben.

Testalkatunk több tényezőtől függ, és az egész életünkre és tevékenységünkre hatással van. A túlsúly sokaknak erős korlátokat jelent, ami a mindennapokra is rányomja a bélyegét, pedig néhány kiló feleslegnek önmagában még nem kellene megkeserítenie az életünket.

Nem a testméreteink tesznek vonzóvá és szexivé, nem a ruhák, és nem a smink, amit viselünk, hanem a fellépésünk, az önbizalmunk tesz minket széppé és kívánatossá. Íme néhány tipp, ami segíthet az önbizalom megtalálásában:

1. Ismerd fel az erősségeidet!

Mindannyiunknak vannak olyan képességei, tulajdonságai, amelyeknek semmi közük a súlyunkhoz. Vedd észre, miben vagy jó, miben vagy tehetséges! Írj listát a pozitív tulajdonságaidról és az erősségeidről, hogy bármikor elővehesd, ha úgy érzed, épp szükség van rá.

2. Használj pozitív affirmációt!

Az affirmáció olyan rövid, megerősítő szöveg, amit bármikor elmondhatsz magadnak, ha egy kis bátorításra van szükséged. Naponta mondogatva segít az önbizalom felépítésében. Egészen egyszerű mondatokból is összeállíthatod a saját affirmációdat, a lényeg, hogy új lendületet kapj általa. Például „Elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, és egészségesen élek.” vagy „Harmóniában élek magammal és másokkal.” stb.

3. Keresd a pozitív hozzáállású emberek társaságát!

Olyanokkal barátkozz, akiknek nem a külsőd a legfontosabb, és szívesen vannak veled. Csináljatok olyasmit, ami mindannyiótokat felvidít, és semmi köze a súlyodhoz.

4. Ne utasítsd el a bókokat!

Ha valaki azt mondja, hogy jól nézel ki, légy hálás érte, és mondd, hogy „Köszönöm!”. Ha elutasítod a bókokat, azáltal azt mondod magadnak, hogy nem érdemled meg, holott senki nem bókolna, ha nem lennél rá méltó.

5. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Ez rettentő nehéz lehet, de tudd, hogy mindenki egyedi, nincs belőlünk több, és jobb, ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy. Ha mégis azt vennéd észre, hogy másokhoz hasonlítgatod magad, kezdd el mondogatni az affirmációdat.

6. Ne légy a magad ellensége!

Az egyetlen ember, aki megakadályozhat abban, hogy elérd a céljaidat, te magad vagy. Ha hiszel magadban, mindenki más is hinni fog benned. Légy büszke arra, aki vagy, és ne mások miatt változtass magadon, csak saját magad miatt. Ha szereted és elfogadod magad, mások is szeretni fognak.

7. Élj teljes életet!

Sportolj, utazgass, tölts időt a szabadban, légy szerelmes, járj szórakozni a barátaiddal, hordj olyan ruhát, amilyet szeretnél, csinálj valami újat, keress olyan hobbit magadnak, amit szívesen művelsz, és amelybe önfeledten belefeledkezhetsz.

Ha magabiztos vagy, az sugárzik rólad, és másokat is inspirál.

Az igazi szépség belülről fakad. Fogadd el magad, hogy megtaláld a belső békéd, és erős nővé válj. Ha szeretnél változtatni a külsődön, tedd meg, de tudd, hogy úgy is szép vagy, ahogy vagy. Minél előbb elfogadod azt, amit nem kedvelsz magadon, annál könnyebb továbblépni, és változtatni rajta.

Az önbizalomépítés nem könnyű, és ha valaki önbizalom birtokában van, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindig szép és tökéletes. Az önbizalom csupán annyi, hogy felismertük, a magunk módján szépek vagyunk. Mindegy, kik vagyunk, ha megtaláltuk azt a közeget, ahová tartozunk, az a legjobb önbizalomépítő.

Kép forrása: olesiabilkei/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást