Dekor / Otthon

Olcsóbbnak hat az otthonod, ha ekként rendezed be – 5 értéknövelő változtatás

Olcsóbbnak hat az otthonod, ha ekként rendezed be – 5 értéknövelő változtatás

Míg néhány praktikus változtatással úgy tűnhet drágábbnak az otthonod, hogy alig költöttél rá, addig akadnak olyan dolgok, amik azonnal lehúzzák a lakásod értékét. Szerencsére ezek többségén nem is olyan nehéz változtatni, időnként tényleg csak a látásmódunkat, hozzáállásunkat kell egy kicsit megreformálni. De vajon mik azok az általános, gyakran jelentkező hibák, amik sokat ronthatnak a lakások értékén?

Mindenhol sötét bútorok

Sajnos egy időben nagyon jellemző módon használtuk lakberendezési tárgyakként a sötét bútorokat – beleértve a beépített szekrényeket és konyhákat.

Ezek ugyan kétségtelenül praktikusak és kevésbé igényesek, nagyon ódon hatást keltenek, főleg a világos alapon.

Márpedig régen alapszabály volt, hogy ha sötét a bútor, akkor legalább a világos fal nagyítsa a teret… Nos, ha valami, akkor a sötét bútorokkal teletömött helyiség alaposan lehangoló és olcsó hatást kelt, ezért érdemes gyorsan megszabadulni tőle.

Nem muszáj egyből komplett felújításban gondolkoznod, sokszor már a festés, részleges felújítás is teljesen más hangulatot varázsol az otthonodba.

 

Túl sok bézs

A bézses, barnás színek még mindig nagyon népszerűek a lakberendezés során, pedig jelenleg nem kifejezetten divatosak.

Igaz ugyanakkor, hogy a legtöbben nem a trendek hatására váltogatjuk otthonunk színeit, azonban az unalmas és lapos bézstől érdemes minél előbb megszabadulni.

Ezek az árnyalatok tipikusan retró és fantáziátlan hatást keltenek, ennélfogva olcsóbbnak mutatják az otthonodat.

Ha nem akarsz sokat költeni, akkor is van megoldás: a modern bútorok, a háromdimenziós (hatású) faldekorációk, az izgalmas kiegészítők, valamint a színek az összes helyiséget újjá varázsolják.

 

Túlzsúfolt fürdőszoba

A fürdőszoba felújítás nem olcsó mulatság, talán éppen ezért szorul rengeteg otthonban renoválásra ez a fontos helyiség.

Érdemes azonban alaposan átgondolni, mibe fektettek pénzt, mert egy szép fürdőszoba nagyban megdobja a lakás értékét.

A legnagyobb hiba talán a túlzsúfoltság szokott lenni, hiszen a többség semmiről sem akar lemondani, miközben a rendelkezésre álló helyiség kifejezetten kicsi.

Sokaknak szívfájdalom, de ha kicsi a fürdőszoba, akkor szerencsés lemondani a kádról, mert semmivel sem vonzóbb (főleg nem értéknövelő) egy miniatűr káddal bezsúfolt fürdő, mint egy szellős, csupán zuhanyzóval ellátott helyiség.

 

Rendezetlen háló

A hálószobába valóban csak a kivételeseknek van bejárásuk, talán ezért is van az, hogy hajlamosak vagyunk félvállról venni a kinézetét.

Ez kifejezetten rossz dolog akkor, ha értéknövelő változtatásokról van szó, tehát szeretetnéd drágábbnak mutatni az otthonodat, például azért, mert eladnád.

A méretes, kényelmes ágyak mindig hívogatóak, és szerencsére könnyű őket vonzóvá tenni néhány puha takaró és díszpárna segítségével.

A túlzsúfoltság a hálószobában is jóval inkább hátrány, mint előny, akárcsak a túl sok szín: ennek a közegnek nyugalmat kell árasztania.

Ennek ellenére nem szerencsés, ha csak az ágy és két éjjeliszekrény árválkodik benne, hiszen így mindenkinek hiányérzete támad, aki belép.

Egyszerű és praktikus értéknövelő, ha van hova letenni a ruhákat és összhangban állnak egymással a textilek.

 

Unalmas előszoba

Az előszoba a legtöbb otthonban nem túl hangsúlyos tekintve, hogy nem sűrűn van jelentős alapterülete.

Sokan emiatt nem is fordítanak rá nagy figyelmet, pedig az első benyomás a bejárati ajtónál és az előszobánál éri az érkező vendégeket.

Már csak ezért is érdemes foglalkozni vele!

Ráadásul egyetlen egy falrész is lehet stílusos és pluszt adhat a lakás értékéhez, tehát a méret nem akadály.

Előny az is, hogy a kicsi előszobába nem sok anyag kell, így alacsonyabb költségvetés mellett megengedheted magadnak a drágább, egyedibb tapétát, fogasokat, vagy akár díszeket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást