Otthon / Dekor

Olcsó, de látványos dekorötletek, ha unod már a szobádat

Mostanában mindenki elég sok időt tölt a négy fal között, így nem csoda, ha kissé kezdjük már unni még a legszebben berendezett otthon látványát is. A változatosságra való igény teljesen természetes, de mielőtt még nekiállnál lecserélni a bútoraidat, adunk néhány tippet, hogyan dobd fel a szobát fillérekből, vagy akár teljesen ingyen.

Fényfüzér

A látványos kis világító testek mostanra olyan népszerűek lettek, hogy szinte bárhol egészen olcsón hozzájuk lehet jutni, és nagyon sokféleképpen felhasználhatóak.

Megvilágíthatsz velük egy sötétebb sarkot, a mennyezetről lelógatva használhatod térelválasztónak, körbekerítheted vele az ablakot, a tükröt vagy a könyvespolcot, de akár egy nagyobb üvegvázába is teheted őket dekorációként.

Egy állólámpa árának töredékéért hozzájuthatsz, ráadásul akár havonta is átteheted máshová, így megannyi módon megújíthatod vele a szobádat.

 

Márvány asztallap

Ma már annyiféle színben és mintában érhetőek el magas minőségű öntapadós fóliák, hogy egy-két ezer forintért a megszólalásig a valódira hasonlító márványmintás asztalod is lehet!

Ezeknek a fóliáknak a felhelyezése pofonegyszerű, és azonnal sikkessé, elegánssá varázsolják a munkaállomásodat vagy éppen a dohányzóasztalt.

Ha pedig meguntad, ugyanilyen egyszerűen el is távolíthatod a bevonatot.

Olvastad már?  Amiért imádjuk a skandináv otthonokat: itt még a karácsonyi dekoráció is teljesen másként fest

 

Girlandok bárhol

A polc alá vagy éppen az ágy fölé függesztett girlandok látványos és kreatív dekorelemei lehetnek a szobának, amik éppen azt az apró különbséget jelentik, amik megkülönböztetik a szupert a simán csak „rendben van”-tól.

Az egyik legjobb dolog bennük, hogy girland szinte bármiből lehet: fűzhetsz fel színes pomponokat a gyerekszoba díszítéséhez, virágokat a hálószobába, vagy akár arany színű kartonból kivágott mintákat az előszobába.

Engedd szabadjára a fantáziádat, és alkoss bátran, hiszen ezek a girlandok nem csak fillérekből kihozhatóak, de éppen ilyen egyszerű feltenni és lecserélni is őket.

 

Egy csipet romantika függönyökkel

Ha benézel a szekrény mélyére, szinte biztos, hogy találsz egy használaton kívüli csipkefüggönyt, ami megannyi lehetőséget rejt magában!

A legkézenfekvőbb, hogy baldachint készíts belőle a gyerekszobába, de akár a nappaliban is használhatod egy fotel vagy kanapé köré, vagy csak a szoba egyik sarkának leválasztására, így egy intim, hívogató teret kialakítva, ahol igazi kikapcsolódás lesz majd egy csésze teával meg egy jó könyvvel letelepedni.

 

Plafonról lógó növények

Makramézhatsz, csomózhatsz is látványos növénytartókat, de egyszerűen, néhány mozdulattal is átfűzheted a madzagot a cserép körül, a levegőben lógó zöld növények úgy is látványosak lesznek majd.

Olvastad már?  Az idei nyár dekorslágere a batikolt otthoni dekoráció, amit otthon is elkészíthetsz!

Ebben a videóban egy pofonegyszerű megoldást mutatnak meg, amit tényleg bárki el tud készíteni, a mennyezetre, polcokra vagy ablakkeretre függesztett cserepek pedig igazi dzsungelhangulatot varázsolnak a szobába.

Lebegő polcok

A szükséges konzolokat bármelyik barkácsboltban megveheted, polc pedig szinte bármiből lehet: vásárolhatsz kimondottan erre a célra készített bútorlapot, de méretre vágathatsz akár léceket is, amiket aztán olyan lakkal vagy festékkel kezelsz, ami neked tetszik.

Ráadásul a méretre vágott lapok akár tökéletesen illeszkedhetnek is egy olyan zugba, beugrásba, ami most üresen áll a nappaliban vagy a mosókonyhában, és szuper lehetőséget teremtenek, hogy kiállíts néhány dekortárgyat, ami most csak kallódik valahol, vagy egy szekrény tetején áll összezsúfolva, rendezetlen hatást keltve.

Erre mondjuk mi, hogy két legyet egy csapásra!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást