Október 26. – November 1.: Töklámpás Fesztivál, kultúrzsibi és összművészeti műhely a jövő hét programjai között!

Október 26. – November 1.: Töklámpás Fesztivál, kultúrzsibi és összművészeti műhely a jövő hét programjai között!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Október 26. – November 1.: Töklámpás Fesztivál, kultúrzsibi és összművészeti műhely a jövő hét programjai között!

Október utolsó hetében sem fogunk unatkozni, ami a budapesti programkínálatot illeti! Színes válogatást készítettünk nektek a kultúra legkülönfélébb területeiről, így biztosan ti is találtok kedvetekre való programot a felhozatalban. Kellemes szemezgetést!

HÉTFŐ – október 26.

A vége. Bartis Attila új regényének bemutatója – New York-palota

Ha szereted a kortárs magyar irodalmat, akkor bizonyára ismered Bartis Attila nevét. Az egyedi, jellegzetes stílussal rendelkező író ezúttal „A vége”  című új könyvét mutatja be a nagyközönségnek a gyönyörű New York-palotában. A műben egy fotográfus magával ragadó szerelmi elbeszéléseit olvashatjuk.

Egyedül, Nőként a Nagyvilágban – előadás női utazóknak – Párbeszéd Háza

A backpacker.hu szervezésében igazi női programmal találkozhatunk, ha ellátogatunk az 50 perces előadásra a Párbeszéd Házába. Olyan dolgok kerülnek terítékre, mint a szőrtelenítés, a menstruáció, a szex, a párkapcsolatok – mindez egy utazó szemével. Vajon hogyan lehet nőként megélni az utazó-életformát? Ezekre kaphatunk válaszokat.

KEDD – október 27.

Párizs Kifulladásig – Rövidfilmek – Francia Intézet Budapest

A Daazo és a Francia Intézet együttműködésében egy ígéretes filmklub kerül megrendezésre, melynek tematikája Párizs körül fog forogni. A város óriási inspirációként szolgál számos alkotó számára. A különböző helyszínek rengeteg rövidfilmben bukkannak fel történetszervező motívumokként. Többek között Godard és Wes Anderson rövidfilmjét is megtekinthetjük.

Cortex VIII. vetítés – Anyám és más futóbolondok a családból (2015) – beszélgetés Fekete Ibolya rendezőnővel

Egy új magyar mozifilm megjelenése mindig nagy esemény. Főleg, ha olyan rendezőről van szó, mint Fekete Ibolya, hiszen az előző évtizedekben alkotó filmes már rég nem jelentkezett nagyjátékfilmmel. Az Anyám és más futóbolondok a családból egy ízig-vérig családi történet, mely négy generáció élményanyagát meséli el. A filmvetítés után Fekete Ibolya mondja el gondolatait filmjéről egy beszélgetés keretében.

SZERDA – október 28.

Ingmar Bergman: Farkasok órája – Műcsarnok

A Műcsarnokban rendszeresen megrendezett filmklub ezúttal Ingmar Bergman munkásságát veszi elő. A Farkasok órája ma már igazi filmklasszikusnak számít. A történet egy kopár szigeten játszódik, és ugyanúgy az emberi kapcsolatok és az érzelmek kerülnek fókuszba, mint a rendező többi filmjében. A főszerepet Liv Ullmann és Max von Sydow játssza. A vetítés után Mátyás Péter filmesztéta tart előadást.

Szabó Borbála – Szülői értekezlet – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház nyitottságáról és közösségi erejéről ismert. Ezúttal Végh Zsolt rendezésében tekinthetjük meg a Szabó Borbála által írt darabot, mely egy harmadikos osztály szülői értekezletét jeleníti meg. A megbeszélés során szót fognak ejteni a közelgő Anyák Napi ünnepségről, a gyerekek magatartásáról, és a sütikről.

CSÜTÖRTÖK – október 29.

Popkultúra, fogyasztás, média – Ludwig Múzeum

A Ludwig Goes Pop Szabadegyetem keretei között jön létre a fenti esemény, ahol ezúttal Havasréti József, író, kritikus tart rendhagyó előadást a tárlattal kapcsolatban. A Pécsi Tudományegyetem munkatársa Popkultúra, fogyasztás, média: a magyar pop art kontextusai a hatvanas-hetvenes években címmel készült. Az előadás a kiállításra váltott jeggyel ingyenes.

PÉNTEK – október 30.

Felhívás jótékonysági fotóvásáron való részvételre – ArtBázis Összművészeti Műhely

Az ArtBázis Összművészeti Műhely nem túl vidám napjait éli mostanság. A szellemi atya, Telek Balázs elvesztése, és a műhely beázása komoly veszteséget jelent a csoport számára. Ezen okokból jött létre a kétnapos börze (október 30.-31.), mely során különleges fotó-, és hangszereszközök kerülnek eladásra. A jótékonysági vásárból befolyt összeg a műhely támogatását célozza meg.

Rawloween – Sobek & Captain Knuckles – VOLT Music Bar

A VOLT Music Barban sistergő hangulatot ígérnek a szervezők. A fellépő lemezlovasok között üdvözölhetjük Dj Sobek-et és Captain Knuckles-t is. Itt az ideje egy jót bulizni a Halloween előtti pénteken!

SZOMBAT – október 31.

Budapest Töklámpás Fesztivál 2015 – Hősök tere

A Töklámpás Fesztivál igazán egyedi hangulattal kecsegtet a Halloween iránt rajongó látogatóknak. A találkozó 19.00-kor van a Hősök terén. Az otthon faragott töklámpásotokat ne hagyjátok otthon! A közösségi élmény megteremtése mellett a fesztiválnak más célkitűzése is van: a Gyermekétkeztetési Alapítvány közreműködésével a rászoruló gyerekeknek szeretnének élelmiszert eljuttatni. Éppen ezért mindenki érkezzen 1-3 konzervvel, vagy bármilyen tartós élelmiszerrel!

Trafó Electrify Series Vol. 8. – Gazelle Twin, Lucrecia Dalt, Palmovka – Trafó

Az ezúttal nyolcadik állomásához érkező rendezvényen a brit Gazelle Twin antiszexista indusztriál popzenéje és a kolumbiai Lucrecia Dalt titokzatos és törékeny zenei világa tárul majd a bulizók elé. A legnevesebb elektronikus zenei fesztiválokon gyakran vendégeskedő előadók különleges estével készülnek számunkra.

VASÁRNAP – november 1.

Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Dürer Kertben minden vasárnap

Az eredetileg az Erzsébet téren megrendezett, legendás Kultúrzsibi ezúttal a Városligethez közeli Dürer Kertben éled újjá november 1-jén. 

Az ország egyik legjobb bolhapiaca innentől kezdve minden vasárnap itt kerül majd megrendezésre. A zsibin fellelhetőek lesznek antik, retro és kortárs áruk is, így bárki bukkanhat itt kincsekre!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást