Szerelem / Párkapcsolat

10 ok, amiért igenis fontos a külső – még akkor is, ha előszeretettel hangoztatjuk, hogy nem

10 ok, amiért igenis fontos a külső – még akkor is, ha előszeretettel hangoztatjuk, hogy nem

1. Büszke szeretnék lenni a páromra

Nem kell, hogy Brad Pitt legyen a választottunk, de az igen, hogy büszkék legyünk rá. Szívesen menjünk vele kézenfogva az utcán, a családnak, barátoknak büszkén mutassuk be, hogy ő a partnerünk, ebben semmi rossz nincs. 

2. Első pillantásra senki sem a személyiségedbe szeret bele

Ez a mondat egy népszerű romantikus vígjátékban hangzott el Gerard Butler szájából és bármilyen nyers is, sajnos igaz. Ami legelőször felkelti az érdeklődésünket és meghatározza, milyen lesz a kémia két ember között, az csakis a külső. Egy bájos mosoly, egy szép szempár, stb.  

3. Szép gyerekeket szeretnék

Szeretnénk, hogy gyermekeink apja ugyanolyan értékrenddel rendelkezzen, mint mi, de azért az sem elhanyagolható, hogy az utódok milyen géneket fognak örökölni. Nem bűn kimondani, hogy az ember azért is részesíti előnyben a megnyerő külsejű partnert, mert tudat alatt az is számít neki, hogy a közös gyerekekre is tovább öröklődik a szépség.

4. A testi vonzódás a jó szexuális élet alapfeltétele

Könnyebb megkívánni egy kifejezetten vonzó testű partnert, de nemcsak ez számít. Sok olyan kapcsolat van, ahol az egyik fél kicsit „elengedi magát” és mivel már nem találja magát vonzónak, kerüli a szexuális együttléteket. A hízás – vagy férfiak esetében az izomvesztéssel járó fogyás – nagyban befolyásolja az ember önbizalmát, ami minden téren kihat a kapcsolatra.

5. Sokan randiappok segítségével ismerkednek

Bizonyára a te ismeretségi körödben is egyre több olyan pár van, akik online ismerkedtek meg, esetleg neked is több ilyen kapcsolatod volt már. A digitális korszakban azonban a külső a minden, legalábbis az első lépéseknél, hiszen egyetlen kép és mondat dönt arról, merre húzzák az embert. Ez pedig sajnos vajmi kevés lehetőséget ad arra, hogy a személyiségünkkel vegyük le lábáról a potenciális jelölteket, ez ugyanis csak később jön.

A következő 5 okot a következő oldalon találod. Lapozz egyet! >>

6. Hosszú távon is fontos az esztétika

Egy hosszú kapcsolatban azt hinnénk, egyre kevésbé számít partnerünk külseje, pedig ez nem így van. A kedvesség, a humor és a tartalmas beszélgetések elengedhetetlen feltételei egy boldog kapcsolatnak, azonban a kinézetünket sem szabad elhanyagolni – hiszen vizuális téren is fenn kell tartsuk az érdeklődést.

7. A pár mindkét tagjának ugyanolyan fontos kell legyen az egészség

Aki egészségesen él és tesz is érte – tehát odafigyel az étkezésre és rendszeresen sportol – kis eséllyel találja meg a boldogságot egy olyan partner oldalán, aki egész nap a tévé előtt ül és csipsszel tömi magát. Sokak számára a szép, kisportolt test ugyanúgy hozzátartozik az igényességhez, mint az öltözködés és az ápoltság.

8. A kapcsolati dinamikában is szerepe van a külsőnek

Egy ideális kapcsolatban a felek egyenlőek. Ezt az egyensúlyt viszont nehéz megtalálni, ha a szépség mérlege túlságosan elbillen az egyik fél irányába. Mikor a Szex és New Yorkban Charlotte alacsony, kopasz férje fejére olvasta, hogy szerinte mit gondolnak az emberek mikor együtt látják őket, majdnem ráment a házassága, ezért is fontos a harmónia ezen a téren.

9. Sajnos számít, mit gondolnak mások

Egy ideális világban nem törődnénk mások véleményével, de a realitások talaján maradva igenis számít, mit mond a környezetünk. Ha azt mondják hogy partnered „nem elég jó hozzád”, azzal – bele sem gondolnak – de téged is leminősítenek. Hiába hangoztatjuk, hogy a belső értékek fontosak, sajnos mélyen belül rosszul esnek a bíráló megjegyzések és ez később kihathat a kapcsolatunkra.    

10. A féltékenység felőrölhet egy kapcsolatot

Mindannyian ismertünk már olyan párt, ahol egyikük klasszisokkal jobban nézett ki, mint a másik és ez állandó feszültséget keltett köztük. Ilyenkor a kevésbé vonzó fél sokszor ok nélkül féltékeny, illetve kisebbségi érzéséből fakadó frusztrációját hajlamos levezetni a párján. Ez egészségtelen dinamikát teremt, pedig egy kapcsolatban fontos az érzelmi biztonság.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást