Mondj búcsút az odaégett foltoknak: 5 tipp a sütőlapok és tepsik tisztántartására

Mondj búcsút az odaégett foltoknak: 5 tipp a sütőlapok és tepsik tisztántartására

Címlap / Otthon / Háztartás / Mondj búcsút az odaégett foltoknak: 5 tipp a sütőlapok és tepsik tisztántartására

A különböző tepsik konyhánk alaptermékeit képzik, hiszen a mennyei sült húsoktól kezdve a finom köreteken át egészen a habos-babos süteményekig szinte bármit megsüthetünk bennük. Azonban csak akkor tudjuk rendeltetésszerűen használni őket, ha mindig tiszták, és az előző sütés maradványai nem éktelenkednek rajtuk. De vajon hogyan szabadulhatunk meg a tepsiken található szennyeződésektől?

Egy tepsi igazi kincs tud lenni a konyhában, melynek különböző fajtáiban gyakorlatilag az egész menüsort elkészíthetjük. Talán épp sokoldalú felhasználhatóságuknak köszönhetően szeretjük a tepsiket és sütőlapokat annyira. Sokszor azonban nehézségekbe ütközik a tisztításuk, mert gyakran előfordul, hogy tartalmuk rájuk folyik, a sütés során pedig odaég vagy odaszárad, és később nagyon nehéz megtisztítani. A különböző szennyeződésektől és baktériumoktól azonban mindig nagyon fontos megszabadítani tepsijeinket, hogy legközelebb is biztonságosan főzhessünk és süthessünk segítségükkel.

A felhalmozódott szennyeződéseket házi alapanyagokkal is könnyedén eltávolíthatjuk. Mutatjuk, hogyan!

A tisztítás mindig függ az alkalmazott módszerektől, de alapvetően igaz, hogy a tepsik és sütőlapok tisztításához jó, ha kéznél van egy kis szódabikarbóna, ecet, hidrogén-peroxid, víz, mosogató szappan vagy mosószer, szivacsok és törlőkendők.

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!