Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről

Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Eltűnt a DHL alapítója! 5 ember, aki nyomok nélkül tűnt el a Föld felszínéről / 2. oldal

4. Trevaline Evans

1990. június 16-án, szombaton, néhány perccel délután háromnegyed egy előtt az akkor 52 éves Trevaline Evans egy cetlit hagyott régiségboltja ajtaján, amin az állt: „back in two minutes”, azaz két percen belül itt vagyok.

Egy közeli boltban látták almát és banánt venni, és mivel a boltban később találtak banánhéjat, azt gondolják, valóban visszajöhetett, bár ez megerősítést soha nem nyert. A bolt többé nem nyitott ki, és Evanst soha többé nem látta senki.

Bár a rendőrség több szálat is megvizsgált – 2011-ben az is felmerült, hogy Evans halálának köze lehet Robin Ligus sorozatgyilkoshoz, de ezt a lehetőséget 2012-ben, további vizsgálatok után elvetették – hogy pontosan mi is történt a nővel, soha nem sikerült megfejteni.

5. Larry Hillblom

Az amerikai üzletember társalapítója volt a világszerte ismert csomagküldő vállalatnak, a DHL-nek, nem meglepő, hogy tetemes vagyonra tett szert. Hillblomnak a hobbijai is meglehetősen borsosak voltak: imádott például vintage kisrepülőkön utazni, ám 1995.

május 21-én egy ilyen út során a gép lezuhant, és a fedélzeten lévők meghaltak – pontosabban, a pilóta és egy üzlettárs biztosan, az ő holttestüket ugyanis megtalálták a mentőcsapatok.

Hillblom azonban soha nem került elő. Az eset egyik érdekessége, hogy egy 1982-ben kelt végrendelet szerint Hillblom minden vagyonát egy egyetemre, az UCSF-re hagyja, kizárva a gyermekeit. Egy joghézag miatt viszont azok a gyerekek, akik 1982 után születtek, igényt tarthattak volna a vagyon egy részére.

Nem is csoda, hogy számos nő jelentkezett például Ázsiából, ahol Hillblom hosszabb ideig élt, azt állítva, hogy az üzletembertől született gyereke. Mivel Hillblom teste nem került elő, az igazságügyi szakértők megpróbáltak a házából DNS-t nyerni, ami bizonyíthatta volna az apaságot, de ekkor meglepő felfedezésre jutottak: a ház teljesen tisztára volt törölve, a mosdókagylókat savval mosták le, miden olyan holmit pedig, amit DNS-sel szolgálhatott volna (fogkefét, fésűt, stb.) a hátsó udvarban eltemetve találtak meg. Mintha csak a milliomos számított volna rá, hogy hamarosan halottnak nyilvánítják, és megjelennek az örökösök…

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást