Otthon / Utazás

Nyaralj itthon, mintha külföldön lennél – 5 elképesztő magyar helyszín

Nyaralj itthon, mintha külföldön lennél – 5 elképesztő magyar helyszín

Idén kimarad a külföldi nyaralás, ezért inkább belföldi vakációt tervezel? Ha szeretnél ellátogatni egy-két olyan helyre, amiről első ránézésre nem is gondolnád, hogy Magyarországon található, az alábbi listát feltétlenül el kell olvasnod! Ezeken a csodálatos helyszíneken ugyanis garantáltan egy mesevilágban érezheted magad.

Miskolci sóbarlang

Jártál már valaha az ország egyik legkülönlegesebb sóbarlangjában?

Már a belépés pillanatában úgy érezheted, egy teljesen új világba csöppentél, a kristályok és cseppkövek különös kombinációjához hasonlót ugyanis még biztosan nem láttál. A kellemes hangulatról a színes lámpák gondoskodnak, a székekben pedig te is megpihenhetsz, hogy a gyógyító erejű só minél hatékonyabban kifejtse pozitív hatását.

Ráadásul a városban nem csak ez az egy látnivaló vár rád; ha ezt választod úti célnak, a Barlangfürdőt és a Hámori-tavat is meg kell látogatnod!

Megyer-hegyi tengerszem

A Zempléni-hegységben bújik meg az egyik legszebb tengerszem, amit valaha is láttunk! A Megyer-hegynél elterülő vidéket emberek alkották ilyen formára, de a végeredmény olyan lélegzetelállító lett, hogy már évtizedekkel ezelőtt természetvédelmi területté nyilvánították.

A tavat (ami egykor bányaudvarként funkcionált) mára 70 méteres sziklák ölelik körül, a túraösvényeket követve pedig felejthetetlen kilátás tárul a tengerszem rejtett pontjaira is.

A túrázás szerelmeseinek szinte kötelező úti cél!

Rezi dínópark

Mit szólnál egy olyan kiránduláshoz, amivel több millió évet utazhatsz vissza az időben, a gyerekek imádni fogják, és még csak nem is kell messzire menni hozzá?

Ha kedvet kaptál egy ilyen programhoz, látogassatok el a Zala megyei Rezibe; itt ugyanis egy 23 ezer négyzetméteres dínópark vár rátok!

A helyszínt bebarangolva megnézhetitek az életnagyságú, mozgó dinoszauruszukat, a gyerekek pedig kipróbálhatják, milyen felülni egy dínó hátára, vagy átjutni egy izgalmas kalandpályán.

Western falu

Mindig is imádtad az amerikai westernfilmeket? Most egy kis időre te is kipróbálhatod, milyen érzés lehetett azokban a régies kisvárosokban élni; Tordason ugyanis megtekinthetsz egy élethű Western falvat!

Tegyél egy sétát a rusztikus házak között, próbáld ki a céllövöldét, vagy nézd végig a kaszkadőr show-t – rengeteg program közül válogathatsz, így biztosan átjár a western életérzés.

Ráadásul még múzeummal, élethű börtönnel és sheriff irodával, valamint lézerharc labirintussal is várnak a szervezők.

Julianus kilátó, Börzsöny

Ha a magaslatokat kedveled inkább, és egy túravidéket választanál, látogass el a Börzsönybe!

Nagymaros területén, a hegység legmagasabb csúcsán található ugyanis a Julianus-kilátó, aminek különlegessége, hogy a Dunakanyar szinte teljesen beláthatóvá válik róla.

Az elképesztő kilátás biztosan kárpótolni fog a kissé fárasztó túra miatt, ha pedig maradt még erőd a kirándulásra, a Templom-völgynél található erdőt feltétlenül meg kell látogatnod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást