Ne adj esélyt az antibiotikum-rezisztenciának! Használd ezt a növényi gyógyszert a hólyaghurut kezdeti tüneteire (x)

Ne adj esélyt az antibiotikum-rezisztenciának! Használd ezt a növényi gyógyszert a hólyaghurut kezdeti tüneteire (x)

Címlap / Életmód / Egészség / Ne adj esélyt az antibiotikum-rezisztenciának! Használd ezt a növényi gyógyszert a hólyaghurut kezdeti tüneteire (x)

Ha felfáztál már valaha, azaz volt alkalmad megtapasztalni a hólyaghurut kellemetlen tüneteit, akkor nagy valószínűséggel neked is írtak már fel antibiotikumot a bajodra. Nem véletlenül: a kissé megtévesztően hangzó „felfázás” valójában baktériumfertőzést takar, amit valóban hatékonyan lehet antibiotikumokkal gyógyítani. Ennek azonban lehetnek nemkívánatos következményei is, illetve az antibiotikumok túlzott vagy nem helyes használata rezisztens, úgynevezett „szuperbaktériumok” kifejlődését segítheti elő.

Hirtelen fellángoló tünetek

Ha baktériumok sodródnak a húgycsőbe, és onnan továbbjutnak a húgyhólyagba, a számukra ideális körülményeket nyújtó langymeleg vizeletben a kórokozók csíraszáma akár félóránként megduplázódhat. Emiatt a hólyaghurut tünetei egészen hirtelen alakulnak ki, intenzitásuk pedig viszonylag gyorsan fokozódhat. Eleinte csak gyakrabban kell pisilned, esetleg a vizeleted is furcsa szagúvá válik. Idővel a vizeletürítést csípő, égő érzés kezdi kísérni, valamint alhasi görcsöket is tapasztalhatsz. Tipikus tünet még, hogy az ember úgy érzi, nagyon kell pisilnie, ám hiába várja a megkönnyebbülést: ugyanazzal a sürgető érzéssel jön ki a WC-ből, mint amivel bement.

Világméretű probléma: az antibiotikum-rezisztencia

Ugyan a hólyaghurutot baktériumfertőzés okozza, a tüneteket észlelve mégsem okos dolog azonnal antibiotikum után nyúlni. Az antibiotikumokkal ugyanis sokkal óvatosabban kellene bánnunk, hiszen egyre gyakrabban jelennek meg a jelenleg ismert gyógyszerekkel szemben ellenálló, azaz rezisztens „szuperbaktériumok”. Az immár világméretű problémát jelentő antibiotikum-rezisztencia hátterében nem egyszer áll a helytelen vagy fölösleges antibiotikum-használat. Ezért is fontos, hogy csak orvosi utasításra szedjünk antibiotikumot, valamint hogy betartsuk a terápiára vonatkozó valamennyi utasítást. 

De még mielőtt antibiotikumért nyúlnánk, nem árt tudni, hogy számos gyógynövény termel baktériumellenes hatású anyagokat.

Ezeket a gyógyászat is gyakran hasznosítja, például antimikróbás hatású olajok formájában. A húgyúti fertőzések kezelésében sikerrel alkalmazzák a vesén át kiürülő antibakteriális anyagokat tartalmazó növényeket, amelyek egyike a medveszőlőlevél.

A hólyaghurutot gyógynövényes gyógyszerrel is legyőzheted!

Az antibiotikumok ismert mellékhatásait, valamint az antibiotikum-rezisztencia terjedését elkerülendő egyre gyakrabban javasolják, hogy a kezdeti felfázásos tüneteket próbáljuk meg antibiotikum-mentesen kezelni. Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely a medveszőlőlevél kivonatát magas koncentrációban tartalmazza. Ezt a gyógynövényt a népi gyógyászatban már évszázadok óta használják húgyúti fertőzésekre, és hatóanyagának antibakteriális hatása immár tudományosan is bizonyított. 

Kimutatták ugyanis, hogy a medveszőlő 74-féle, húgyúti fertőzést kiváltó kórokozóval, köztük a fertőzések 80 százalékáért felelős E. coli baktériummal szemben is hatásos. Igazolódott továbbá, hogy ellentétben a szintetikus antibiotikumot tartalmazó gyógyszerekkel, a gyógynövény hatóanyagával „megtámadott” baktériumok nem kezdenek el mutálódni, tehát a medveszőlőlevél antibakteriális összetevőjével szemben nem alakul ki rezisztencia. 

A medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta vény nélkül kapható a gyógyszertárban. Ha a hólyaghurut kezdeti tüneteit észlelve azonnal elkezded szedni ezt a hagyományos növényi gyógyszert, jó eséllyel leküzdheted a betegséget, és így elkerülheted az antibiotikumos kezelést.

Bien tipp

Az Urzinol tabletta medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer:

  • a gyógynövényi összetevő bizonyítottan húgyúti gyulladáscsökkentő, antibakteriális és enyhe vízhajtó hatású
  • a felfázás tüneteinek jelentkezésekor elkezdett terápia néhány napon belül eredménnyel járhat
  • a tablettával elkerülhető a gyógynövényből készült tea fogyasztásával járó, az emésztőrendszert irritáló hatás

Medveszőlőlevél­kivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást