Amióta életmódot váltottam, azóta ismeretlen fogalom számomra a diéta. Sőt, kifejezetten szerencsésnek mondhatom magamat, mert annyira testhezálló az étrendem, hogy az éhségérzettel sosem kell foglalkoznom, mindig addig eszem, amíg jól nem lakom. Ehhez persze kell némi tudatosság, illetve odafigyelés, legalább az elején, hogy rögzüljenek az új, helyes szokások. Akár életmódváltás előtt állsz te is, akár csak szeretnél ledobni néhány kilót, a vacsora minden bizonnyal kulcsfontosságú kérdés számodra is. Alapszabály, hogy este viszonylag alacsony szénhidráttartalmú, kifejezetten alacsony zsírtartalmú ételt eszünk, ellenben a fehérjebevitelt megnöveljük – vajon milyen növények felelnek meg igazán ezeknek a kritériumoknak?
2/3 Brokkoli és más keresztesvirágúak
Biztos te is láttad már, hogy a testépítők sűrűn tesznek brokkolit a tányérjukra – nos, ennek nem csak a magas rost- és alacsony szénhidráttartalom az oka, hanem az is, hogy sok benne a fehérje.
A brokkoli számos területen bizonyított már, rákmegelőző, szabadgyök-megkötő hatása pedig közismert tény. Érdemes neked is sűrűn a tányérodra tenned, akárcsak a többi, hasonló tulajdonságokkal bíró keresztesvirágút.
A brokkoli fehérjetartalma 2,4 gramm 100 grammonként, a karfiolé 1,9 gramm, de még őket is lepipálja a fodros kel 2,8 grammal.
Ezek a zöldséges nem csupán a fehérjetartalmuk miatt bizonyulnak ideális választásnak estére, hanem azért is, mert a segítségükkel gond nélkül megtömheted a hasadat. A bűntudatot hátrahagyva, púpozd meg bátran a tányérodat ezekkel az alapanyagokkal és jóízűen vacsorázz meg belőlük – garantáltan nem maradsz éhes, és még a céljaidhoz is tartani tudod magadat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!