November 13: Szilvia névnap – A Szilviák személyiségjegyei

November 13: Szilvia névnap – A Szilviák személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / November 13: Szilvia névnap – A Szilviák személyiségjegyei

November 13-án a Szilviák ünneplik névnapjukat. Cikkünkből most megtudhatod, mit jelent ez a név és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek a viselői!

Nevének eredete, jelentése

A Szilvia a Szilviusz férfinév női párja, a latin „silvania” szóból ered. Jelentése: erdőből való.

Rhea Silvia Numitor lánya, Romulus és Remus édesanyja, ezáltal a római nép ősanyja volt a római mitológiában.

Magyarországon leginkább a 90-es években volt igazán népszerű keresztnév. Becézhetjük őket Szilvinek, Szilvikének, Szilvának, Sziszinek vagy Szilinek.

Híres Szilviák: Bódi Sylvi fotómodell, Nyári Szilvia színésznő, Péter Szabó Szilvia, énekesnő, Bach Szilvia, humorista, Sass Szilvia, operaénekesnő, Sunyovszky Szilvia színésznő.

A Szilviák általános jellemzői

A Szilviákra alapvetően a gyakorlatias gondolkodásmód jellemző, és igen határozott személyiséggel rendelkeznek, mindig tudják, mit akarnak.

Előfordul, hogy önfejűséggel vádolják őket, nem szeretik, ha megmondják nekik, mit tegyenek, inkább a saját útjukat szeretik járni. Segítséget nem szívesen kérnek másoktól, saját maguk szeretik megoldani a problémáikat.

Független személyiségek, önállóan is megállják a helyüket bárhol a világban, azt sem bánják, ha egyedül kell lenniük, viszonylag jól tűrik a magányt.

Nehezen bírják a kötöttségeket, fontos számukra a szabadság. Fogékonyak a művészetekre, szívesen alkotnak, ilyenkor érzik igazán szabadnak magukat.

Szívesen segítenek másoknak, bátran lehet bízni bennük, ha kell, a bajban is ott vannak mellettünk, hogy támogassanak.

A Szilviák és az emberi kapcsolatok

A Szilvák akkor érzik igazán jól magukat, ha jót cselekedhetnek és segíthetnek másokon. Mindig meghallgatják barátaik panaszát, próbálnak segíteni, igyekeznek mások terheit is cipelni, ez azonban nagyon veszélyes, könnyen tönkre mehetnek benne.

Meg kell érteniük, hogy nem vehetik magukra a világ összes problémáját, de ez nagyon nehéz feladat számukra.

Ugyanez vonatkozik a párkapcsolataikra is, gyakran maguk próbálják megoldani partnerük problémáit.

Ettől eltekintve előfordul, hogy belefeledkeznek a munkájukba, próbálják megteremteni az anyagi biztonságot szeretteiknek, de épp emiatt csak nagyon kevés idejük marad a családra.

Viszonylag érzelmesek, naivak és könnyen megnyílnak másoknak, emiatt azonban könnyen csalódások érhetik őket, amit nagyon nehezen viselnek. Keresik a harmóniát az életükben, de ezt nem egyszerű feladat megteremteni.

A Szilviák és a munka

Ami pedig a munkát illeti, a Szilviák igen keményen és szorgalmasan dolgoznak. Leginkább a háttérben szeretnek tevékenykedni, de ha kell, akkor szívesen átveszik az irányítást is.

Szeretik a saját útjukat járni, arra vágynak, hogy szabad kezet kapjanak, csak így tudnak kibontakozni. Ha beosztottak, a makacsságuknak köszönhetően előfordulhat, hogy konfliktusaik alakulnak ki a főnökeikkel.

Kiváló üzleti érzékkel rendelkeznek, gyakran vágnak bele saját projektbe, amellyel sikereket érnek el. Az előrelépési lehetőségek ugyanúgy motiválják őket, mint az anyagiak.

Fontos számukra a pénz, hiszen tudják, a megélhetéshez és a kényelmes élethez ez szükséges. Szívesen dolgoznak bankban, ügyfélszolgálati területen, de remekül vezetik az üzletet is. Határozottságuknak és logikájuknak hála remekül tárgyalnak, emellett jól kommunikálnak, így akár kiváló ügyvéd válhat belőlük.

1 hozzászólás

  • Orsós Szilvia
    2021.01.20., 10:35

    Nagyon jo

    Válasz

Írj egy hozzászólást