November 17: Gergő névnap – A Gergők személyiségjegyei

November 17: Gergő névnap – A Gergők személyiségjegyei

Címlap / Életmód / Ezotéria / November 17: Gergő névnap – A Gergők személyiségjegyei

November 17-én a Gergőket köszöntjük névnapjuk alkalmából. Ha kíváncsi vagy, mit jelent a nevük és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az ünnepeltek, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése

A Gergő a Gergely becézéséből önállósult név, a latin Gregorius férfinévből származik, jelentése: éber, őrködő. Becézhetjük Gergőkének, Gerőnek és Gerinek.

A 20. század elejére szinte teljesen eltűnt a név, majd a 80-as években újra nagy népszerűségnek kezdett örvendeni. Napjainkra lecsúszott a népszerűségi listákról, de ugyanezt a ciklikusságot követve a következő 30-50 évben nagy valószínűséggel ismét divatos név lesz.

Híres Gergők: Kis Gergő, úszó, Iváncsik Gergő, kézilabdázó, Rácz Gergő, énekes Váczi Gergő, műsorvezető.

A Gergők általános jellemzői

Ami a Gergők személyiségjegyeit illeti, igen érzékenyek. Életük során komoly érzelmi kapcsolatokat alakítanak ki, nehezen engednek el, akit megszeretnek, ahhoz örökké ragaszkodni fognak.

Pont emiatt nagyon fontos számukra a család és a barátok. Előfordul, hogy kívülről tartózkodónak és kimértnek tűnnek, holott legbelül tele vannak mély érzésekkel.

Rendszerint mindent azonnal szeretnének, ha nem kaphatják meg, amit akarnak, könnyen türelmetlenné, feszültté válhatnak. Kommunikációs készségük nem a legjobb, legalábbis, ami a beszédet illeti.

Érzéseiket nagyon nehezen öntik szavakba, inkább testbeszéddel kommunikálnak vagy írásban fejezik ki mondandójukat.

Egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, arra viszont nagyon, munka közben nem szabad őket zavarni, csak így tudnak összpontosítani.

A Gergők és az emberi kapcsolatok

Ahogyan az előbb is írtuk, a Gergők kapcsolatait és az egész életét az érzelmek határozzák meg. Partnereiket többnyire szeretik kisajátítani, magukhoz láncolni, no és persze szeretnek ők irányítani és rendre ők hordják a nadrágot a családban is.

A hideg külső meleg belsőt takar, mindig szívesen segítenek másokon, lételemük a gondoskodás. Ha megtalálták az igazit, akkor hajlamosak az illetőt elkényeztetni és a tenyerükön hordozni.

Ugyanezt várják egyébként a párjuktól is, csakis akkor érzik jól magukat, ha érzik, hogy szükség van rájuk. Vágynak a stabilitásra, ugyanakkor érzelmileg igen labilisak, hajlamosak a szélsőségekre.

Gyakran elbizonytalanodnak és pesszimistává válhatnak, ezért olyan társra van szükségük, aki ha kell, kirángatja őket a gödörből és pozitivitásra ösztönzi.

A Gergők és a munka

Munka terén a Gergőkről elmondható, hogy többnyire karrieristák és tele vannak ambícióval.

Jó vezető válhat belőlük, de csakis akkor, ha van mellettük egy kiváló asszisztens vagy egy partner, aki segíti őket abban, hogy józan döntéseket hozzanak.

Emiatt a pénzügyeket nem érdemes rájuk bízni, a legjobb, ha ezeket szakemberre bízzák. A kudarcokat rendszerint nehezen viselik, a vereségek gyakran a padlóra küldik őket. A hangulatok befolyásolják mindennapjaikat, ezért ha vezető beosztásba kerülnek, előfordulhat, hogy a rosszabb napokon a beosztottakon vezetik le rosszkedvüket, dühüket.

Ettől eltekintve jó munkaerők, amibe belekezdenek, igyekeznek hibátlanul, százszázalékosan megcsinálni, befejezni.

Számukra ideális munka lehet a könyvelés vagy az írás, hiszen a számokkal és a betűkkel remekül bánnak. Jól tűrik az irodai munkát, de vágynak a szabad térre, ezért értékelik, ha saját irodát kaphatnak, ahol nem zavarja őket semmi és senki. Érdekli őket a kultúra, ezért ezen a területen is szívesen dolgoznak, legyen szó színházról vagy múzeumról.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást