Szerelem / Esküvő / Párkapcsolat

5+1 nőtípus, akit nem szabad feleségül venni

Feleség

A krónikus beteg nő

,,Aki azonban normális módon szeretné élvezni az életet, az vigyázzon és beteg lánnyal sose jusson odáig, hogy közöttük a házasság gondolata akár csak szóba is kerülhessen. (…) hogy magasabb rendű életet éljenek, … egészséges asszonyra van szükség.”

Bárki bármikor lehet beteg, bármely betegség bármikor gyógyíthatóvá válhat. Mára már tudjuk, hogy az életet nem csupán ,,hedonista” módjára lehet élvezni, és azt is tudjuk, hogy ez nem egyenlő a ,,magasabb rendű élettel”.

A gyermeteg nő

,,Az infantilis nőtípusok közé tartozik az ,,apródfigura”. Bájos látvány, remekül lehet vele korcsolyázni, de a házasságban az ilyen ,,baba” nem állja meg a helyét. Medencéje szűk, ami a szülésnél nehézséget okoz. (…) szexuális érzékenysége nem több annál, mintha egy kislányt csiklandoznának.” 

A könyv tovább taglalja, hogy ez a fajta nőtípus fizikailag miért nem alkalmas a szexuális életre – mindezt sértően, anatómiai részletességgel, porig alázva a női nemet.

Az infantilis nő

,,Az infantilis nőhöz egyfajta férfi illik: az infantilis férfi. A sikerületlen emberek problémáinak az a kivezető útja, hogy mindig találnak maguknak megfelelő másik nemű partnert. (…) Szinte szabályszerű, hogy az ilyen emberek házassága boldogabb, mint a ,,normális” embereké.”

Talán igaz, hogy hasonló a hasonlót vonzza, ám a szerelemről, a megélt, igazi, mély szerelemről, az egymásban élésről fogalma nem volt annak, aki ezt a fejezetet írta. Mindenen lehet változtatni, a kérdés, hogy adott akar-e változni, segítséget kérni.

Olvastad már?  Miniatűr tetoválások, amik láttán rögtön tű alá akarsz feküdni

A menstruációs zavarokkal küzdő nő

,,A házasodni vágyó férfi óvakodjon a menstruációs zavarokkal küzdő nőtől. Ha azt hallja a lánytól, hogy minden hónapban feküdnie kell néhány napot, … injekciókat kap, tegyen le a házasság gondolatáról.” 

Ez volt az a fejezet, ahol nem volt megindokolva, hogy miért kell tiltólistára tenni az ,,ilyen” nőt. A fejezetből úgy vélem, egyszerűen csak a férfi komfortérzete miatt. Örülök, hogy most élek, és a könyv kiadása óta eltelt harminc év.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2