Nőként valóban több alvásra van szükségünk, mint a férfiaknak (x)

Nőként valóban több alvásra van szükségünk, mint a férfiaknak (x)

Címlap / Fókuszban / Nőként valóban több alvásra van szükségünk, mint a férfiaknak (x)

Így regenerálódik éjjel az agy

A nők agya bonyolultabb, mert párhuzamosan több mindenre figyelnek, több feladatot látnak el. Jim Horne brit neurológus úgy véli, éppen ezért többet is kell pihenniük az éjszaka folyamán.Amíg alszunk, az ébrenlétünk alatt a gondolatokért, a beszédért és a memóriáért felelős agykéreg regenerálja magát, feldolgozza és rendszerezi a napközben beszerzett információkat. Ha erre nincs elég ideje, akkor másnap fáradtan ébredünk, sokkal feszültebbek és feledékenyebbek leszünk.

A nők párhuzamosan több mindenre figyelnek

Manapság sajnos hajlamosak vagyunk az alvásidőnk kárára tevékenykedni, nem árt azonban tudnunk, hogy ezzel nem teszünk jót magunknak. A felnőtteknek legalább 7-9 óra alvásra van szükségük naponta ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjenek. Jim Horne szerint egy nőnek ezen felül még legalább 20 perccel többet kell aludnia. A nők ugyanis napközben párhuzamosan több mindenre figyelnek, több feladatot látnak el, több területen állnak helyt, mint a férfiak. A nők tehát több szellemi energiát használnak fel, ám az alváskutató szerint nem csak ezért van szükségük több alvásra.

A nőknek fizikai fájdalmat is okozhat az alváshiány

Jim Horne úgy véli, ha a nők éjjel nem tudják kipihenni magukat, az alváshiány fizikai fájdalmat okozhat nekik. Azon túl, hogy napközben ingerültebbekké és feszültebbekké válnak, az alváshiány hosszú távon az egészségüket is rombolhatja, a kialvatlanság ugyanis növeli a szívbetegségek és a stroke kockázatát. A nők éjjel könnyebben felriadnak és nehezebben alszanak vissza, ráadásul életük során számos ciklikus hormonváltozáson mennek keresztül, melyek egyebek mellett alvászavart is okozhatnak. Ilyen például a havi vérzést megelőző premenstruációs szindróma, illetve a terhesség vagy a változókor is. Tehát a nőknek fokozottan oda kell figyelniük arra, hogy elegendő időt fordítsanak az alvásra. 

Segít a három gyógynövény kombinációja

Ha gyakran forgolódunk éberen éjszaka, esetleg lefekvés után sokáig nem jön álom a szemünkre, vagy idő előtt többször is felébredünk, könnyen ördögi körbe kerülhetünk: másnap feszültebbek és nyugtalanabbak lehetünk, ennek köszönhetően este még nehezebben alhatunk el. Ha szeretnénk kipihenten ébredni, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ennek a növényi gyógyszernek a szedése mellett nem kell attól tartanunk, hogy napközben tompul a figyelmünk, csökken a reakcióidőnk, mivel nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, tehát a szervezetünk nem fog egyre nagyobb mennyiséget igényelni, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást