Otthon / Háztartás

10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tartani, pedig mindig betesszük

Paradicsom

Tipikusan hűtőben tárolós a paradicsom, holott így hamarabb elveszti az ízét, kásássá válik és lényegében idő előtt megpunnyad.

Tartsuk inkább szobahőmérsékleten, egy szép tálban.

Gyümölcsök

A dinnyeféléken kívül lényegében egyik gyümölcsfajtát sem érdemes hűtőbe tenni, mert nem tesz nekik jót. Többek között az almának, a körtének, a banánnak, a narancsnak, a kivinek, a barackféléknek és a szőlőnek sem a hűtőben van helye.

A szőlőről még érdemes azt is tudni, hogy lehetőség szerint ne tegyük alma, körte vagy kivi mellé, mert a bennük lévő etilénre érzékeny és ezek társaságában előbb megromolhat.

Tehát a gyümölcsöket tartsuk inkább szobahőmérsékleten egy gyümölcskosárban.

Sárgarépa

A hűtőben a benne lévő keményítő bomlani kezd, ennek következtében megváltozik az állaga és könnyen elveszíti a zamatát.

Tartsuk inkább kamrában, sötét és hűvös helyen, egy műanyagzacskóban.

Krumpli

Akárcsak a sárgarépa esetében, a krumpliban lévő keményítő is dolgozni kezd, cukorrá változik, hogyha hűtőben van tartva, ennek következtében a krumplinak is idő előtt megváltozik az állaga és elveszíti a zamatát.

Tartsuk inkább a kamrában, sötét és hűvös helyen, egy kosárban vagy papírzacskóban.

Olvastad már?  Természetes Viagra – 5 testrész, ami a férfiak legérzékenyebb pontja

Hagyma, fokhagyma

A hűtőben a hagyma és a fokhagyma is hamar megpuhul, megpenészedik vagy akár gumiszerűvé is válhatnak. Ezt elkerülendő tartsuk őket inkább a kamrában, sötét és hűvös helyen, méghozzá egy kosárban.

Régebben úgy tartották, hogy a krumplit és a hagymát ne tegyük egymás mellé, mert hogyha érintkeznek, akkor hamarabb megromlanak, ám a mai krumplik és hagymák „minőségi állapotából” kiindulva ez a veszély csak igen ritkán fenyeget, de ha tényleg biztosra szeretnénk menni, akkor valóban ne tegyük egymás mellé őket.

Még öt dolog, aminek semmi keresnivalója a hűtőben a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2