Otthon / Háztartás

10+1 dolog, amit nem kell hűtőben tartani, pedig mindig betesszük

Kenyér

Vannak, akik osztják azt a nézetet, hogy a már nem friss kenyérnek jót tesz, hogyha hűtőbe tesszük és később szárad ki. Sajnos ezt semmi se bizonyítja, sőt, lehet, hogy így még előbb megpenészedik a kenyér, szóval nem érdemes vele kísérletezni.

Jobb helye van a kenyértartóban.

Méz

A méznek sem tesz jót a hűtő hideg: bekristályosodhat és megváltozhat a színe is tőle, aztán kevésbé lehet majd jól felhasználni.

Tartsuk inkább szobahőmérsékleten, csak arra ügyeljünk, hogy a mézesüveg, -bödön tetejét mindig alaposan zárjuk le.

Lekvár

Felbontás után persze a hűtőben van a helye a lekvárnak, de felbontás előtt semmi értelme betenni.

Jobb, hogyha a kamrában, sötét és hűvös helyen tároljuk.

Olívaolaj

Az olívaolajnak sem szereti a hűtő hideget: kicsapódik az olaj, megváltozik az állaga, megdermed, vajszerű lesz, így pedig nehezen fogjuk tudni felhasználni.

Tartsuk inkább a konyhapulton, konyhapolcon vagy a kamrában.

Fűszernövények

Bőven elég, hogyha a friss fűszernövényeket (pl. petrezselyem, bazsalikom, stb.) beletesszük egy pohár vízbe, mint hogyha virág lenne, de a hűtőtől inkább kíméljük meg őket, mert igen hamar tönkremennének ott.

Szószok

Felbontás után természetesen a hűtőben van a helye a ketchupnak, majonéznek, mustárnak, tormának, a különböző szendvicsszószoknak, a chili szósznak, illetve az édes Annának és erős Pistának is, ám hogyha még nem bontottuk fel, akkor nyugodtan tároljuk őket szobahőmérsékleten, hiszen gondoljunk csak bele, a boltban sem hűtőben vannak!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW