A narancsot igazi C-vitamin bombának tartjuk, és nem is véletlenül: 100 gramm gyümölcs nagyjából 53,2 milligramm C-vitamint tartalmaz, az alábbi finomságok azonban még ezt a mennyiséget is meghaladják. A napi minimális C-vitaminszükségletünk körülbelül 60 milligramm, betegség esetén azonban akár naponta 1000 milligrammot is fogyaszthatunk, így a náthás időszakban bátran falatozz az alábbi gyümölcsökből!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Papaja
A papaja igazi egzotikus különlegesség, ami önmagában is finom, de remek kiegészítője lehet például egy frissítő, banános turmixnak, vagy feldarabolva a müzlidre is szórhatod.
A papaja különleges íze a süteményeket is feldobja, így például egy finom gyümölcskenyér vagy lepény is fedezheti a C-vitamin szükségletedet. Nem is rossz gondolat, ugye? Arra persze figyelj oda, hogy a gyümölcs nyersen tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. 100 gramm papayában körülbelül 60,9 milligramm C-vitamin rejlik.
Ananász
Egész évben kapni, lédús, zamatos, és még az emésztésednek is jót tesznek a benne található rostok. Az ananász további előnye, hogy sokféleképpen fogyasztható, magában éppen olyan finom, mint például húsételek mellé, de ki is facsarhatod a levét, ha egy frissítő, gyomorerősítő, anyagcsere-gyorsító ananászlével indítanád a napodat. A C-vitamin szinted mindenképpen meg fogja köszönni, hiszen 100 gramm ananászban nagyjából 78,9 milligramm C-vitamin van, amivel az egzotikus finomság a narancsot is magasan veri.
A cikk folytatódik, lapozz!