Életmód / Ezotéria

Nálad hogyan telik a karácsonyi időszak? Csillagjegyed erről is árulkodik!

Az, hogy milyen asztrológiai jegyben születtünk, számos dologra kihat az életünkben, többek között arra is, hogyan állunk az egyes ünnepekhez. Nincs ez másként a karácsonnyal sem!

Kos

A Kos számára nagyon fontos a jó időtöltés, az izgalmas pihenés, amely a karácsonyi ünnepekkor duplán igaz a jegy szülöttére.

Ő a bulik lelke, és egy jó mulatságot még akkor sem hagyna ki, ha karácsonykor van, sőt, igyekszik a karácsonyi időszakot is mókával, izgalommal megtölteni, és egy nagy buli keretében megünnepelni.

Ebben az egy hétben a Kos számára nem is a karácsony a leglényegesebb esemény, hanem a szilveszter, amikor egy hatalmas bulival kiadhatja az egész évben felhalmozódott feszültséget.

Bika

A Bika számára a karácsonyban a lazítás a legfontosabb, hogy az összes fáradtságot kipihenhesse, amellyel az adventi időszak járt.

E jegy szülötte ilyenkor a lustálkodással, evéssel-ivással, édességekkel jutalmazza meg magát az egész éves hajtásért.

Az ünnepnapokon, ha megteheti, a Bika tényleg képes átkapcsolni takarék módba, és a kanapén heverészve lazítani, amíg körülötte mások azon szorgoskodnak, hogy az ünnep remek legyen.

Ikrek

Az Ikrek jegy szülötte nagyon gyakran elutazik valahova az ünnepek alatt, vagy folyamatosan úton van, körbejárva a rokonokat, mert legkevésbé azt szereti, ha be van zárva a négy fal közé.

Az Ikrek számára sokszor jelent nagy stresszt, lelki megterhelést a karácsonyi időszak, éppen ezért tölti szívesen az otthontól távolabb az ünnepeket.

Ha az ünnepek alatt mégsem teheti meg, hogy elutazzon, karácsony után egy hosszúhétvégés pihenést érdemes legalább beiktatnia, mert szüksége van erre az időre, hogy felkészülhessen az új esztendőre.

Rák

A Rák jegy szülötte gyakran már hónapokkal előbb megtervezi a karácsonyt, a tennivalókat, mert nem szereti az utolsó pillanatos rohanást.

Nála ez az időszak tényleg a béke, nyugalom ünnepe, ezért készül el mindennel idejében.

Karácsonykor maximum a konyhában sürgölődik egy keveset, de igyekszik itt is annyi mindennel előkészülni, amennyivel csak tud.

Oroszlán

Az Oroszlán számára a karácsony igazi nagybetűs Ünnep, amit a zene tesz még tökéletesebbé, így nem ritka, hogy a jegy szülöttét megtaláljuk a karácsonyi kórusokban is.

Amivel jó előre készül az ünnepekre, az a lejátszási lista, amit természetesen már hetekkel előbb elkezd hallgatni, hogy így hangolódjon.

Az Oroszlán számára a karácsony valóban a családról szól, és a közös hagyományokról. Ez a jegy az, aki egészen biztosan mindig hazautazik az ünnepekre.

Szűz

A Szűz számára sajnos nagyon stresszes időszakot jelent a karácsony, és hiába fogadja meg minden évben, hogy ez legközelebb másként lesz, nem tudja ezt teljesíteni.

Hiába tervez, szervez, valahogy sikerül a feszültségnek felülkerekednie rajta.

Éppen ezért a legjobb, amit tehet, ha elgondolkodik rajta, miért is kell stresszelnie, miért ő az, aki egyedül aggódik mindenért?

Ehelyett ideje lenne hátradőlnie kicsit, és hagyni, hogy mások is kivegyék a részüket a munkából – a végeredmény így is, úgy is tökéletes lesz!

Mérleg

A Mérleg számára a karácsony részben a szórakozás, a családi móka ideje, de mellette sok figyelmet szentel a rászorulóknak is, és igyekszik ott segíteni, támogatni, ahol csak tud.

Szívesen segít egy hajléktalanszállón, vagy bármilyen alapítványnál, hiszen tudja, hogy vannak olyan emberek, akiknek az ünnep nem annyira boldog és bőséges, mint neki.

Ha az ünnepnapokon nem is tud önkénteskedni egy szervezetnél, akkor ezt az adventi szezonban teszi meg.

Skorpió

A Skorpió imádja az ünnepi időszakot, már előre készül a szeretteivel eltöltött időre, a dekorációra, a tradíciókra, és szereti úgy befogadni a karácsonyi élményeket, hogy azok emlékeztessék a gyerekkorára.

A párban élők számára ez a szeretet és a szerelem ünneplésének időszaka is.

A Skorpió jegy szülötte szó szerint megszállottja a karácsonyi időszaknak, és igyekszik a lehető legjobban megünnepelni azt.

Nyilas

A Nyilas számára nem csak a családról, hanem a barátokról is szólnak az ünnepek.

Mindenkivel találkozik, akivel csak tud, legyen szó egy gyors koccintásról a fa alatt, egy közös karácsonyi bulizásról, vagy jégkorcsolyázásról egy ünnepi délután.

Ez az időszak nála nem csak a karácsonyi napokra korlátozódik, hanem az első adventi nappal indul, és egészen az újévig eltart.

Az egyetlen terv egy Nyilas számára az ünnepekre, hogy jól érezhesse magát, és maximálisan igyekszik is ezt elérni.

Bak

A Bak számára a karácsony abszolút a családról szól – a teljes rokonságról, beleértve még a legidegesítőbb unokatestvért is, akit évente csak ilyenkor lát.

A lényeg, hogy sikerüljön mindenkit egy fedél alá hozni, mindenkivel találkozni.

A karácsonyi készülődés is arról szól a számára, hogy megtalálja a családtagoknak a tökéletes ajándékot.

Egy Bak valószínűleg pihenéssel, lazítással tölti majd ezt az időszakot, hiszen annyit dolgozik egész évben, hogy tudja, ilyenkor meg is érdemli a kikapcsolódást.

Vízöntő

A Vízöntő ugyan szereti a karácsonyt, a fa alatti ajándékbontogatást, a finom ételeket és italokat, de amit igazán vár, az az újév.

Jövőcentrikus jegyként a karácsonyi ünnepek alatt is inkább azt tervezgeti, mit csinál majd máshogy az új esztendőben, miket fogad majd meg, miben lesz jobb a következő év, mint az előző volt.

Emellett természetesen igyekszik minél több időt a családdal tölteni, akikkel legszívesebben órákig tartó beszélgetésekben vesz részt.

Halak

A Skorpióhoz hasonlóan a Halak is imádja az ünnepi időszakot, és erre leginkább a saját tradícióival készül.

Ez lehet karácsonyi filmnézés a nap 24 órájában, ajándékcsomagolás a családtagoknak és a barátoknak, süteménysütés és süti kóstolás. Annyira lelkes, hogy még a Grincs szellemű embereket is képes meggyőzni arról, hogy mennyire csodálatos dolog a karácsony.

Hogy milyen programok, családi események várnak rá karácsony napjain, az másodlagos számára: ami igazán fontos, hogy a kedvenc „csúnya pulcsijában”, mézeskaláccsal és tojáslikőrrel a kezében vehessen részt ezeken.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást