Kikapcsolódás / Szórakozás

5 őszinte film a szerelemről, ami más megvilágításba helyezi az életed

Tajtékos napok

A rendező, Michel Gondry nem éppen arról híres, hogy a filmjei tökéletesen tükrözik a hétköznapi életet. Ez a történet azonban kivétel – még akkor is, ha egy kifejezetten meseszerű világban játszódik. A két főszereplő Colin és Chloé: két fiatal, akik már régóta keresték az igaz szerelmet, és egymásban végre meg is találták. Minden úgy történik, ahogy az egy romantikus regényben meg van írva. Nevetnek, jól érzik magukat, kimondják a boldogító igent, és megfogadják egymásnak, hogy minden problémát együttes erővel küzdenek majd le.

Csakhogy sokszor a tragikus események nem váratnak magukra: Cloé beteg lesz, és Colinnak pedig mindent bevetve kell megtalálnia a gyógymódot.

Blue Valentine

Nem minden szerelmes történet ér véget happy enddel – ahogy azt a való életben is megtanulhattuk sajnos. A filmben végignézhetjük, ahogy két fiatal szerelembe esik, és mindent körülölel a rózsaszín köd; aztán azt is, ahogy a tökéletesnek induló párkapcsolat hogyan omlik össze a valóság és a személyes problémák súlya alatt.

A páros viszont nem áll még készen a továbblépésre, ezért adnak maguknak még egy esélyt, és mindent elkövetnek, hogy ismét fellobbantsák azt a kezdeti lángot. A film ennek a szomorú valóságát mutatja meg élethűen: sokszor hiába igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, és ragaszkodunk a gyönyörű emlékekhez, ez sajnos nem mindig elég a szerelem életben tartásához.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW