Szerelem / Párkapcsolat

5 nagyon őszinte film a szerelemről, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat

Ha kedved támad bekuporodni a kanapéra egy romantikus film kíséretében, nagy valószínűséggel hosszú időt töltenél a válogatással, hiszen kismillió szerelmes mozi készült már. De valójában csak nagyon kevés olyan történet van, ami képes úgy megragadni egy friss kapcsolat szépségét, vagy egy szakítás fájdalmát, hogy azzal maximálisan azonosulni tudj. Most összegyűjtöttünk 5 nagyon őszinte filmet a szerelemről, amit feltétlenül meg kell nézned (akkor is, ha már láttad!).

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Egy szakítás után teljesen természetes, ha azt kívánod, bárcsak sose találkoztál volna azzal a bizonyos személlyel.

Mennyivel egyszerűbb lenne az életed, ha ma este álomra hajthatnád a fejed, és holnap egy aprócska emléked sem lenne az elmúlt időszak fájdalmairól!

A filmben Joelnek rá kell jönnie: volt barátnője is ezt a módszert választotta, és kitöröltette őt az emlékei közül.

Ennek hatására a férfi is meghozza a döntést, azonban ahogy végigjárja az emlékeit, melyeket épp kiradíroznak a fejéből, ráébred: sokkal jobb szeretni és veszíteni, mint sosem érezni a szerelmet.

Őrülten hiányzol

A film két egyetemista mindent elsöprő szerelmével veszi kezdetét – azzal a tipikus érzéssel, amikor egyszerűen nem bírsz aludni, nincs étvágyad, és legszívesebben minden percedet a másik személlyel töltenéd.

A sors azonban elválasztja egymástól a két fiatalt, Annának ugyanis lejár a vízuma, és kénytelen hazaköltözni Angliába. Ezt követően hullámvölgyek sorozatával küzdenek meg: más párkapcsolatok, életre szóló döntések és a hatalmas távolság látszólag mindent lerombol, de biztos, hogy az igaz szerelem parazsát végleg ki lehet oltani?

Ha éltél már ehhez hasonló távkapcsolatban, garantáltan megható élményben lesz részed a film nézése közben.

Továbbállók

A történet Burt és Verona köré fonódik: a harmincas éveikben lévő páros épp babát vár, és természetesen a lehető legjobb lakhelyet szeretnék kiválasztani a csöppségnek. Így útra kelnek, és egy vicces, ugyanakkor rendkívül őszinte utazás kereteiben nekivágnak a világnak, ahol meglátogatják a barátaikat és rokonaikat.

A történet egyszerre mutatja meg a felnőttkortól való félelmet, az elköteleződés valódi jelentését, és a családalapítás rögös útjait – ami csak egy képzeletbeli világban olyan egyszerű; az igaziban folyamatosan ott kell lennünk egymásnak, hogy támaszt nyújthassunk a nehezebb időkben. Ezt a filmet kifejezetten azoknak ajánljuk, akik gyermekvállaláson gondolkodnak, de gyakorlott szülőknek is érdekes lehet!

Tajtékos napok

A rendező, Michel Gondry nem éppen arról híres, hogy a filmjei tökéletesen tükrözik a hétköznapi életet. Ez a történet azonban kivétel – még akkor is, ha egy kifejezetten meseszerű világban játszódik. A két főszereplő Colin és Chloé: két fiatal, akik már régóta keresték az igaz szerelmet, és egymásban végre meg is találták. Minden úgy történik, ahogy az egy romantikus regényben meg van írva. Nevetnek, jól érzik magukat, kimondják a boldogító igent, és megfogadják egymásnak, hogy minden problémát együttes erővel küzdenek majd le.

Csakhogy sokszor a tragikus események nem váratnak magukra: Cloé beteg lesz, és Colinnak pedig mindent bevetve kell megtalálnia a gyógymódot.

Blue Valentine

Nem minden szerelmes történet ér véget happy enddel – ahogy azt a való életben is megtanulhattuk sajnos. A filmben végignézhetjük, ahogy két fiatal szerelembe esik, és mindent körülölel a rózsaszín köd; aztán azt is, ahogy a tökéletesnek induló párkapcsolat hogyan omlik össze a valóság és a személyes problémák súlya alatt.

A páros viszont nem áll még készen a továbblépésre, ezért adnak maguknak még egy esélyt, és mindent elkövetnek, hogy ismét fellobbantsák azt a kezdeti lángot. A film ennek a szomorú valóságát mutatja meg élethűen: sokszor hiába igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, és ragaszkodunk a gyönyörű emlékekhez, ez sajnos nem mindig elég a szerelem életben tartásához.