Megosztom a tapasztalatom: ezért nem érek a teendőlistáim végére

Megosztom a tapasztalatom: ezért nem érek a teendőlistáim végére

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Megosztom a tapasztalatom: ezért nem érek a teendőlistáim végére / 2. oldal

„Mindenkinek segíteni akarok”

Mindannyian arra vágyunk, hogy több embernek segíthessük, főleg azoknak, akik egyébként is számítanak ránk. Azonban az, hogy mások kedvében járjunk, akadályt képezhet számunkra a reális időbeosztás tekintetében. Ez állandó nyomás alá helyez mindenkit.

Lehet, hogy te is attól tartasz, a főnököd nem tekint majd jó munkaerőnek, ha nem mondasz mindenre igent, vagy csalódni fog benned a barátnőd, ha elutasítod a segítségnyújtást. Ebben az esetben is a realitás siet a segítségedre. Egyszerűen számold ki, mit tehetsz ésszerű keretek mellett a cél érdekében, mégpedig azelőtt, hogy igent mondanál, nem pedig akkor, amikor már belevágtál… mert akkor már úgyse fogsz kihátrálni.

 „Nélkülem a munka rossz minőségű lesz”

A maximalisták ismérve, hogy attól félnek, ha nincsenek maximálisan jelen minden szinten és minden téren, akkor az a munka nem is lesz megfelelő. Francesca ritkán követett el hibákat, munkáját széles körben idézték és nagyon dicsérték. Tudta, hogy a minőség akkor szenvedett csorbát, amikor nem szentelt elég időt egy projektnek.

Ezzel is meggyőzte magát arról, hogy bizonyos dolgokat csak ő tud megcsinálni.

Mi lett ennek az eredménye? Állandó túlvállalás és a feladatlisták végtelen sora. Manapság már Francesca megtanulta, hogy időt kell szánnia beosztottjainak felkészítésére, mert ez sokkal jobb befektetés, mintha mindent ő akarna megcsinálni. Hajlamosak vagyunk magunkat hibátlannak, okosabbnak gondolni, de ez nem jelenti azt, hogy amit tudunk, arra ne taníthatnánk meg másokat.

Azt akarjuk, hogy keressenek és megbecsüljenek minket, de egy idő után ez mindenkin túlnő – észre kell venni, amikor elérkezik a segítségkérés ideje. 

Nem szabad elfelejteni, hogy amikor az idővel harcolsz, akkor nem nyerhetsz, ez egy olyan tényező, amit semmilyen profizmus nem tud felülmúlni. Az idő nem csak győzedelmeskedni fog, hanem még rontja is a munkád minőségét, hiszen nagy nyomás alatt, az órákkal küszködve automatikusan romlani fog a teljesítményed.

Ha a fantáziádat, vágyaidat háttérbe tudod szorítani és reálisan szembe tudod állítani a képességeiddel, akkor természetfeletti erőfeszítések nélkül is rendkívüli haladást érhetsz el.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást