Ezért ne használj soha többet műanyag vágódeszkát 

Ezért ne használj soha többet műanyag vágódeszkát 

Címlap / Otthon / Háztartás / Ezért ne használj soha többet műanyag vágódeszkát 

Minden színben, méretben, anyagban sőt, eltérő formában is vásárolhatsz vágódeszkákat. Van a kínálatban fa, műanyag, bambusz, rozsdamentes acél és még márvány is – tudod, miért érdemes a jól bevált, természetes anyagoknál maradnod?

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Miért bambusz, vagy fa?

A fából készült vágódeszkák egyik nagy előnye, hogy természetes anyagból vannak, puha felületük végett nem károsítják az eszközöket, pl. a méregdrága késeket. Ugyanakkor extra gondoskodást igényelnek, pl. felületkezelést a megfelelő olajjal annak érdekében, hogy ne menjenek tönkre idő előtt. Ám nem csak ezekért érdemes a fa és bambusz mellett letenned a voksodat!

A fáról köztudott, hogy porozitása miatt könnyebben megtapadnak benne a káros baktériumok, ami hátrányos lehet, azonban a felmérések szerint, mikor a fa a tisztítást követően kiszárad, ezek a baktériumok is gyorsan elpusztulnak.

Ráadásul a keményebb fák, mint amilyen a juhar, vagy a tölgy, képes magába zárni és elpusztítani a káros mikroorganizmusokat. Persze, ne úgy képzeld el, mint egy fertőtlenítő mosást. Nem véletlen, hogy külön deszkát javasolnak minden konyhában az állati eredetűeknek és külön deszkát a nyers alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök előkészítéséhez. Így elkerülheted, vagy legalábbis erősen lecsökkentheted a fertőzések esélyét. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!