Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj

Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj

Címlap / Életmód / Lélek / Amikor az élet próbára tesz. 10 módja van, hogy belső békére lelj / 3. oldal

8. Ne higgy, hanem kérdezz!

Biztos veled is előfordult már, hogy azt hitted valaki nem kedvel, haragszik rád és épp az ellenkezője derült ki, de egészen addig lelki beteg voltál. Ezért nem kellene gondolatolvasósdit játszani!

Ha valamivel kapcsolatban bizonytalan vagy, akkor légy bátor és inkább kérdezz rá, semmint magadat stresszeld azzal, hogy minden lehetséges forgatókönyvet elképzelsz.

9. Időnként nyugodtan vonulj el!

Ne értsd félre, nem az a tanács, hogy menekülj el a gondjaid elől, hanem töltődni zárkózz el. Olykor mindenkire ráfér egy kis magány.

Bármennyire is szereted a párodat, a családodat, nem baj, ha időnként elmész egyedül sétálni vagy bezárkózol a szobádba, hogy önmagaddal lehess.

Kirándulj vagy nézd meg a kedvenc filmedet, élj egy kicsit a hobbidnak, a lényeg, hogy jusson időd önmagadra is!

10. Ne söpörd a szőnyeg alá a gondokat!

Hogyha igazán békés és kiegyensúlyozott életre vágysz, akkor sose söpörd a gondokat a szőnyeg alá. Lehet, hogy elcsépeltnek tűnik, de igaz: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

Tehát bármilyen problémád, szívfájdalmad is legyen, arról ma beszélj, ahelyett, hogy hosszú hetekig őrölődnél. A halogatás semmit sem old meg. Különben is, minél tovább vársz vele, annál rosszabb lesz!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást