Hobbi / Otthon

10 lenyűgöző ötlet a tojások díszítésére, ha idén modernizálnál

10 lenyűgöző ötlet a tojások díszítésére, ha idén modernizálnál

Pasztell színek

Már az is sokat modernizál a tojások megjelenésén, ha a csomagoláson előírtnál kicsivel több vizet öntesz a festékhez, és így halványabb pasztell színeket kapsz végeredményként.

 

Modern művészet

Egy fekete filctoll, egy ecset, némi tempera és persze egy nagy adag kreativitás kell csupán ezekhez a tojásokhoz, amikkel tényleg megmutathatod a művészi énedet. Érdemes kacsatojást használni, mert az fehérebb, vagy előre lefesteni a tojást.

 

Hagymafesték

A hagymahéj főzetéből készült tojásfesték gyönyörű, rozsdabarna színt ad, amit egyedi mintákkal még modernebbé tehetsz. Tedd a tojást egy régi, de tiszta nejlonharisnyába, tegyél mellé egy darabka levelet vagy növényt, majd kösd meg a harisnyát, hogy szorosan a tojás mellett tartsa a levelet, és így tedd a festékbe.

Egy darab ragasztóból vághatsz ki sablont – például nyuszifejet is, majd ezt a tojásra ragasztva beleteheted a tojást egy tálka festékbe úgy, hogy csak a ragasztós rész ér a festékhez, így csak a minta alatt kap színt a tojáshéj. Az utómunkát, díszítéseket egy filctollal száradás után elvégezheted.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást