Hobbi / Otthon

10 lenyűgöző ötlet a tojások díszítésére, ha idén modernizálnál

10 lenyűgöző ötlet a tojások díszítésére, ha idén modernizálnál

Növényi minták

A növényi minták most nagyon népszerűek, akkor is, ha hímes tojásokról van szó. Válassz alapszínnek valamilyen szép pasztell színt – a zsálya például nagyon népszerű mostanában! – majd egy dekortollal rajzold fel a virágokat. Ha nem bízol a kézügyességedben, csak húzz hosszabb-rövidebb vonalakat, és ezekre pöttyints virágokat, így is látványos lesz a hatás.

 

Csillámló tojások

Van egy körömlakkod, amit már nem használsz, de nem is szeretnéd kidobni? A csillámló lakkok tökéletesek a tojások dekorálására, olyan hatást érhetsz el velük, mintha egy főnix madár tojásait tetted volna a tálkádba.

 

Modern matricák

A klasszikus nyuszikás, kiscsibés minták helyett sokkal modernebb – és felnőttesebb – hatást érhetsz el, ha a tojásokra geometrikus mintákat vagy aranyló díszeket ragasztasz. Nem is kell, hogy húsvéti legyen a tematika, bármilyen kreatív hobbiboltban található és neked tetsző matricát felhasználhatsz!

 

Rusztikus hatás

A rusztikus, texturált hatás eléréséért a festett tojárokra száradás közben egy száraz fogkefe segítségével spriccelj egy fél evőkanál vízzel elkevert, evőkanálnyi kukoricakeményítőt. Ezt a gyönyörű, kék színt egyébként úgy érték el, hogy egy marék áfonyát kevés vízzel felforraltak, 10 percig főztek. Majd leszűrték, a levéhez két evőkanál ecetet adtak, majd ebben áztatták a tojásokat.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást