Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat

Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat

Címlap / Otthon / Rendhagyó adventi koszorúk – ha kerülöd a sablonos megoldásokat / 2. oldal

Egyszerűen sorba rendezve

Amikor elérkezett az első közös karácsonyunk, a kislányunk még csak a hatodik hónapját töltötte be, és finoman szólva sem volt lehetőségem arra, hogy kreatívkodjak mellette. Persze nem akartam, hogy éppen az az év teljen el adventi koszorú nélkül, úgy döntöttem, egy üvegtálcára rendezem a négy gyertyát és gyorsan kidekorálom a környezetét. Csillogó, kerámia hópelyheket és potpourrit használtam: a látvány annak ellenére lett hangulatos, hogy sem a ragasztópisztoly, sem más, extra alapanyag nem került elő. Az ilyen rendhagyó koszorúk nem csak különlegesek, időhiányban szenvedőknek óriási segítséget jelentenek.

 

Klasszikus újragondolva

Amennyiben ragaszkodsz a hagyományokhoz, de szeretnéd őket megújítani, van rá lehetőséged: erre kiváló alternatívát kínálnak azok a koszorúk, amiknek nem a felületét, hanem a belső részüket dekorálják ki. Ehhez ajánlatos méretesebb alapot beszerezned, majd a koszorú belsejébe célszerű méretre vágott oázist tenned.

Erre jöhet a négy gyertya, illetve a többi elem, dekoráció. Persze nem csak koszorúalapokat használhatsz fel, nagyon jól mutat az adventi dekoráció akkor is, ha kisebb dobozban, kosárban rendezed el a gyertyákat és a díszeket.

 

Egyedi alapra

Már azzal is különlegessé tudod tenni az adventi koszorúdat, hogy megváltoztatod a szokásos alapot – erre már láthattál is néhány példát a felsorolásunkban. Azonban még számos ötlet akad, amit bevethetsz a saját, egyedi adventi koszorúd elkészítése során. Ilyen, ha kisebb-nagyobb rönköket, fahasábokat, vagy akár parafából készült dugókat rendezel egymás mellé. Készülhet alap sógyurmából is, vagy mézeskalácsból, de újrahasznosíthatod a kidobásra szánt karácsonyfadíszeket egy-egy rendhagyó koszorú formájában.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást