Életmód / Ezotéria

Mitől rettegsz a legjobban? Csillagjegyed árulkodik eltitkolt félelmeidről

Mindenki tart valamitől, és persze egyéni élethelyzetünk, magánéletünk alaposan befolyásolja, aktuálisan milyen félelmeink vannak. Azonban a horoszkópod – sok egyéb más tényező mellett – befolyásolja, mely körülményektől tartasz leginkább, milyen helyzetekben vagy hajlamos pánikba esni. Nézzük ezeket!

Bak

Bakként az egyik legnagyobb félelmed az, hogy nem tudsz olyan ütemben és irányban haladni a karrieredben, ahogy szeretnél.

Egyenesen rettegsz, hogy valaha nem lesz igény a munkádra, bár kellő önbizalommal rendelkezel ahhoz, hogy ez ne hasson ki a mindennapjaidra.

Központi helyen áll az életedben a pénz, ami nem feltétlenül rossz, hiszen a világunkat tényleg ez mozgatja. Ám ebből jelentős félelmed ered: tartasz tőle, hogy nem tudsz mindent megadni magadnak, és a szeretteidnek.

Ezért még keményebben és többet dolgozol, pedig már így is emberfeletti a teljesítményed. Annak ellenére, hogy elszánt vagy a munkádat illetően, végtelenül lassan hozol meg bizonyos döntéseket.

Másik gyakori fóbiád pontosan ebből ered: tartasz tőle, hogy hirtelen kell komoly döntéseket meghoznod, esetleg komoly válaszút elé érkezel, és nem lesz lehetőséged rá, hogy mindent alaposan átgondolj.

Vízöntő

A vízöntők örök gyerekek, legalábbis a szívük mélyén mindig is azok maradnak. Éppen emiatt legnagyobb félelmük abban gyökeredzik, hogy felnőttként, egyedül kell helytállniuk, mégpedig nagyon komoly élethelyzetekben.

Vízöntőként optimista a felfogásmódod, vidám az alaptermészeted, ám időnként eszedbe jut – és aggodalommal tölt el –, mi lesz, ha ez az idilli élethelyzet megváltozik.

Szeretnél sikereket elérni a karrieredben, ám mivel ez a legtöbbször határok kijelölésével jár, nehezen jutsz csak előre. Egyszerre vágyod, hogy szerelemre, életre szóló barátokra és nyugalomra, biztonságra találj, ám rettegsz a kötöttségektől és főleg attól, hogy szabadságodat korlátozzák.

Egyenesen feláll a hátadon a szőr, ha megpróbálnak határok közé szorítani, függetlenül attól, hogy a párkapcsolatodról, vagy éppen a munkahelyedről beszélünk.

Halak

Halakként egyértelműen érzelmi síkon mozogsz, mindent elutasítasz, ami kizárólag racionalizmusra épül. Bármiről legyen is szó, de megvizsgálod érzelmi oldalról is, téged nem lehet puszta tényekkel meggyőzni.

Emiatt félelmeid leginkább a döntéshelyzetekre koncentrálódnak, tartasz attól, hogy rossz oldalon teszed le a voksodat, hogy megbántasz másokat, illetve, már az is zavar, ha választanod kell. Jellemzően hangulatember vagy, ami szembemegy azzal, hogy kiegyensúlyozottságra törekszel.

Általában ez az ellentét okozza a belső feszültségedet, ami végett vagy befordulsz, vagy megbántasz valakit: ilyenkor persze utálod magadat.

Titokzatosnak és kiismerhetetlennek tartod a személyiségedet, amiben van igazság, ezt tartod egyik legnagyobb vonzerődnek. Ebből adódik azonban egy félelmed: tartasz tőle, hogy valaki igazán megismer, vagy ami még rosszabb számodra: kiismer.

Kos

Kosként nagyon nehezedre esik, hogy visszafogott, türelmes legyél, esetleg meghúzódj a háttérben, míg mások döntéseket hoznak, vagy csak fontos kérdésekről beszélgetnek.

Attól tartasz, ha nem az első sorból kiabálsz, vagy nem tűnik fel mindenkinek, hogy ott vagy, akkor egybeolvadsz a tömeggel, és ez számodra felér egy katasztrófával.

Az őszinteségedet valódi erényednek tartod, ezért minden olyan helyzet félelmet kelt benned, ahol a nyers véleményednek esetleg hátulütői is lehetnek.

Az elvárásaidat nagyon magasra tetted, bár mindent meg is teszel azért, hogy sem te, sem a szeretteid ne szenvedjenek hiányt.

Ebből adódik, hogy nem bírsz lazítani, úgy érzed, a többiek nem tudják olyan jól elvégezni a feladatokat, mint te. Legnagyobb félelmed az, hogy életedet mások, vagy a körülmények fogják irányítani.

Olvastad már?  A 4 legszerencsésebb csillagjegy 2020-ban

Bika

Egyszerre erény és negatív tulajdonság, hogy konok és makacs vagy. Ugyan ez motivál az életed során, és segít, hogy mindig célba érj, egyszerűen képtelen vagy a kompromisszumokra.

Ha látszólag be is adod a derekadat, akkor is úgy alakítod a dolgokat, hogy végül neked legyen igazad.

Emiatt ténylegesen félelemmel tölt el, ha valamit fel kell áldoznod magadból azért, hogy a párkapcsolatodon ne essen csorba, vagy a munkahelyed továbbra is fixnek mondhasd.

Kissé konzervatív, hagyományos a felfogásod, tartasz tőle, hogy a mai világban ez nem igazán állja meg a helyét, és pont ezt a számodra nagyon fontos dolgot kell feladnod.

Félsz a változásoktól, hogy esetleg nem leszel annyira sikeres, amennyire szeretnél, és persze attól is, hogy a számodra fontos, lángoló szerelmet nem tudod hosszútávon őrizni.

Ikrek

Ikrekként úgy érezheted, két éned van, és nem is tévedsz sokat. Egyeseknél a két oldal megléte – és ellentéte – nagyon feltűnő, sok iker egész életében azon dolgozik, hogy megpróbálja összeegyeztetni kontrasztos személyiségét.

Félsz tőle, hogy ezt mások nem értik meg, és megbízhatatlannak, felületesnek tartanak azért, mert bonyolult az egyéniséged.

Nagyon sokat beszélsz, mintha attól tartanál, beléd akarják fojtani a szót, mintha nem akarnák meghallani az emberek a véleményedet.

Ebből a félelemből is adódik, hogy másokra te is sokszor felületesen figyelsz csak. Mivel mindig pörgős, mozgalmas életet élsz, tartasz attól, hogy ezen a körülmények miatt változtatnod kell. Azt pedig el sem mered képzelni, milyen lesz, ha egyszer megöregszel, és nem tudsz annyira aktív lenni, mint most.

Rák

A rákok alapvetően az érzelmeikre hagyatkoznak, számukra sokkal fontosabbak a benyomások, mint az észérvek, a racionalizmus.

Emiatt aztán rettegsz minden olyan helyzettől, amiben az ész és az érzelmek között kell döntened, amikor mást súg a szíved, mint az eszed.

Számodra nagyon fontos a család, a szeretteidért mindent feladnál, ezért természetesen legnagyobb félelmed is az, hogy történik velük valami.

Bár a családtagjaidat úgy szereted, ahogy vannak, az élet más területein, illetve távolabbi ismerősök, kollégák esetében hajlamos vagy túl magasra tenni a lécet.

Ezzel együtt már-már borítékolható az alkalmi csalódás, amitől annyira tartasz, hogy mikor végül tényleg bekövetkezik, valóságos letargiába kerülsz.

Sokszor észre sem veszed, hogy ezeket a helyzeteket saját magadnak generálod – mivel érzelmi lény vagy, nehezen és félelemmel nézel szembe saját hibáiddal, hiányosságaiddal.

Oroszlán

Az oroszlánok messze földön híresek hiúságukról, büszkeségükről, ezért aztán legnagyobb félelmük is az, hogy csorba esik személyiségükön.

Egy oroszlán retteg attól, hogy mások megszólják külsejét, tulajdonságait, esetleg teljesítményét.

Ezt a félelmet próbálják ellensúlyozni azzal, hogy tökéletes képet mutatnak életükről, extra módon maximalisták, de egyébként melegszívűek, hogy másoknak eszükbe se jusson sértegetni őket.

Oroszlánként nehezen viseled, ha nem foglalkoznak veled, a gondolataiddal, rettegsz attól, hogy igazságtalanság ér. Ebbe egyszerűen nem tudsz beletörődni, még évek múltán is magaddal cipeled a sérelmeket.

Tartasz attól is, hogy korlátozzák a szabadságodat, hiszen neked nagyon fontos, hogy kiteljesíthesd önmagadat. Ha ez nem sikerül, a doromboló kiscica helyét átveszi az üvöltő oroszlán, már pedig attól valóban félsz, hogy ezt az énedet mások is meglássák.

Olvastad már?  Ez az 5 csillagjegy a legjobb társ számodra, ha a szeretetnyelved a „szívességek”

 

Szűz

Szűz jegyűként hajlamos vagy arra, hogy végtelenül tapintatosan élj, ám ezzel csak azt éred el, hogy sokan észre sem veszik, hogy létezel. Ez téged nem igazán zavar, éppen ellenkezőleg, attól félsz, mi lesz, ha észrevesznek.

Beletemetkezel a munkádba (amit egyébként nagyon jól végzel), tartasz attól, nehogy esetleg egy apró hibát is elkövess.

Végtelenül nehezen éled meg az intenzivitást, félelmeid túlnyomó része arra korlátozódik, hogy ki kell mutatnod, mennyire szerelmes, vagy éppen dühös vagy. Tartasz attól, hogy hirtelen kell döntéseket hoznod, ilyenkor lefagysz és befordulsz, pedig tudod, hogy cselekedni kellene.

Alaptermészeted visszafogott és szolid, ezért minden olyan helyzet félelmet kelt benned, ahol konfliktusba keverednél, ki kellene állnod magadért, az igazadért. Mindenáron kerülöd a nézeteltéréseket és a harmónia megbomlását, ezért utóbbi hiánya kelti benned a legnagyobb rémületet.

 

Mérleg

Nincs olyan konfliktus, amit te ne tudnál elkerülni, ami annak köszönhető, hogy már-már a megszállottsággal határos módon törekszel a harmóniára.

Mások úgy látják, a türelmed megbonthatatlan, és te is igyekszel ezt a látszatot fenntartani, ám legnagyobb félelmed az, hogy nem vagy képes tartani magadat.

Számodra az összhang, a kiegyensúlyozottság létfontosságú, ezért félsz, hogy nem tudsz megfontoltan, összeszedetten dönteni, illetve hirtelen kell nehéz kérdéseket megválaszolnod.

Nehezedre esik, ha vitatkoznod, vagy akár csak komolyabban eszmét kell cserélned valakivel, te inkább a halk meggyőzést választanád, ha már mindenképpen muszáj.

Számodra nagyon fontos a család, mondhatni, a lételemed, ezért a legjobban attól rettegsz, hogy szeretteid bármiben hiányt szenvednek, vagy bántódásuk esik.

 

Skorpió

Skorpióként nagyon magas az önbecsülésed és az igazságérzeted, ezért leginkább attól félsz, hogy valaki gyengének lát, vagy bármilyen nehéz körülmény miatt engedned kell az igényeidből, elvárásaidból.

Nagyon sokat vársz el az emberektől és úgy átlagban mindentől, ami körülvesz, mondhatjuk, vérbeli maximalista vagy. Márpedig, aki iszonyúan magasra teszi a lécet, az ugyan sok mindent elérhet, de sok minden miatt aggódhat is.

Rád ugyancsak jellemző, hogy borzasztóan tartasz a sikertelenségtől, hogy nem éred el a célodat, hogy hiábavaló a munka, amit befektetsz.

Ezért nem is szívesen bízol senkire semmit, úgy érzed, mindent csak te tudsz igazán jól megcsinálni, a többiek a hibaszázalékok. Félsz tőle, hogy egyszer nem leszel minderre képes, és mások fognak irányítani, vagy éppen dönteni helyetted.

Nyilas

Nagyon szereted, ha rólad szól minden, ha a központban lehetsz, és rád figyelnek az emberek. Ezért, és a jó hírért, minden meg is teszel.

Azonban ennek köszönheted egyik gyenge pontodat is, félsz attól, mit gondolhatnak rólad mások, mi lesz véleményük, ha döntéshelyzetbe kerülsz. Mondhatjuk, túlságosan is befolyásol a környezeted véleménye.

Kitartó vagy, kitűzöl új célokat, amiket rendre el is érsz, de hajlamos vagy útközben figyelmen kívül hagyni mások élethelyzetét, érzelmeit.

Míg te attól félsz, hogy nem érsz el sikereket, addig szépen haladsz előre, ám másokat megbántasz – ördögi kör, hiszen ezután nyilván rosszat gondolnak majd rólad. Szabadságszereteted nagy, kifejezetten félsz attól, hogy valaha korlátozni fognak, vagy megmondják, mit csinálj. Ez főleg azért esik nehezedre, mert mindig azt érzed, neked van igazad.