Biztos ezen most sokan elhűlnek, de nem szeretem a joghurtot. Sem a natúrt, sem a gyümölcsös verziókat. Azt viszont imádom, hogy nagyon sok mindenre használható: szebb lesz tőle a bőr és számtalan pozitív hatása van az egészségre. Lássuk most a 10 legjobbat!
1/12 Egy kis joghurtkészítési útmutató
A boltban kapható joghurtok készítésénél a pasztőrözött tejet melegítik, melegen tartják, majd baktériumokat adnak hozzá. A bolti joghurtok nagy részében a baktériumok élnek, azaz élőflórás a joghurt. Ez azért van, mert a baktériumok a pasztörizálás után kerülnek a tejbe.
Szuper, hogy otthon is készíthetsz finom joghurtot. Egy vastagtalpú, laposabb edényre lesz szükséged, amelyben fél liter teljes tejet forralj fel lassan. Ezután hagyd kihűlni kézmelegre. Ekkor keverj hozzá egy kanál élőflórás joghurtot. Ekkor szükséged lesz egy hőtartó edényre, amelybe áttöltöd a keveréket. Ez lehet például egy termosz is. Jól zárd le, és hagyd állni kb. 8 órán át.
Erre a 10+1 dologra jó a natúr joghurt
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!