Karácsonyi ajándéktippek az introvertáltnak és az extrovertáltnak

Karácsonyi ajándéktippek az introvertáltnak és az extrovertáltnak

Címlap / Otthon / Karácsonyi ajándéktippek az introvertáltnak és az extrovertáltnak

A karácsony mellett persze ott vannak a születésnapok, névnapok, évfordulók és egyéb ünnepek, amikor megajándékozzuk egymást. Ha valami igazán személyeset és hasznosat szeretnénk adni, érdemes a legalapvetőbb szempontokat figyelembe venni: a hozzátartozónk személyiségét.

Azok, akik introvertáltak, jobban szeretnek befelé fordulni. Persze ettől függetlenül még lehetnek társaságiak, közvetlenek és segítőkészek, de nagy szükségük van a magányra is, hogy töltődni tudjanak. Ilyenkor bebújnak egy jó könyvvel a takaró alá, sétálnak az erdőben vagy csak némán üldögélnek egy csésze kávé mellett és ráhangolódnak a csendre, a nyugalomra. Az extrovertáltak akkor érzik jól magukat, ha teljes figyelmükkel a külvilág felé fordulhatnak.

Szeretik a kalandokat, a mozgalmasságot. Rugalmasak, tettre készek és minden újat kipróbálnak, lehetőleg a barátaikkal. Az összejöveteleken is igyekeznek a középpontban lenni. A felsoroltak tudatában könnyű meghatározni, hogy ki milyen típus, így a személyiségükre szabott ajándékokkal lepheted meg őket.

Ajándék introvertáltnak:

Kreatív program

Az énidő tökéletes arra, hogy valamit alkossunk. Ha a megajándékozott személy introvertált, akkor nagyon valószínű, hogy van olyan hobbija, ami órákra képes őt lekötni és a végére valami egyedi születik. Ez lehet festés, rajzolás, kötés, horgolás, szövés, varrás, barkácsolás, patchwork, mandalázás, szappankészítés, gyertyaöntés stb.

Szinte minden ilyen tevékenységhez tartozik csoportos program is, ahol egy fix összegért cserébe minden szükséges eszköz a rendelkezésre és néhány órányi garantált flow-élményt biztosít.

istockphoto

Teakészlet

Ha valaki introvertált, akkor szinte biztos, hogy vannak rituáléi is. Ez lehet a kávézás vagy a teázás, a lényeg, hogy egy jól megtervezett, megszokott mozdulatsor az alapja és persze az, hogy közben nem gondol a problémáira. Az ilyen szokásokhoz kedvenc tárgyak is tartoznak.

A hagyományokat idéző, mégis modern Zsolnay csészék teagömbbel, teafűvel vagy szemes kávéval tökéletes kis készletei lehetnek ezeknek a csendes, befelé figyelő pillanatoknak.

Páros koncertjegy

Az introvertált személyiségek is szeretnek koncertekre járni, bár nagy valószínűséggel nem ők lesznek azok, akik a Szigetfesztivál nagyszínpada előtt az első sorokban fognak önfeledten csápolni. Számukra nagyobb élmény egy kényelmes székben átadni magukat a zenének, legyen az hangverseny vagy könnyűzenei akusztikus előadás.

Könyvtári olvasójegy

A könyvek is nagyszerű ajándékok lehetnek egy befelé figyelő személyiségnek, de akkor már miért ne egy egész könyvtárat adjunk neki ajándékba? A lakóhelyhez legközelebbi intézmény is tökéletes lehet, de vannak könyvtár hálózatok, melyekbe ugyan drágább belépni, de több ezer könyv közül válogathat a megajándékozott.

Emellett tartalmas kikapcsolódást nyújt a helyben olvasható folyóirat részleg is, ahol szinte a létező összes újsághoz hozzáférhetünk egy kényelmes fotelben, egy csésze teával.

Minek örül az introvertált és mire vágyik az extrovertált? - Karácsonyi ajándéktippek

Egyéb ajándékötlet introvertáltaknak:

  • Pamut, polár vagy mikroszálas takaró a téli estékre
  • Egyedi, fényképes mobiltok a közös emlékek felidézésére
  • Felakasztható vízálló rádió a kádban töltött órákhoz
  • Csepphinta, a nyugodt ringatózásért
istockphoto

Ajándék extrovertáltaknak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást