Életmód / Egészség / Lélek

Minden reggel mondd el magadnak! 5 mantra, amitől pár hét alatt megváltozik az életed

Ébredés után mi az első dolog, ami eszedbe jut? Hogy mennyire jó lenne még visszaaludni, hogy milyen sok teendő vár még rád, és mennyire messze van a hétvége? Ha ilyen negatív gondolatokkal vágsz neki a napnak, mindent sokkal rosszabbnak élhetsz meg, ezért fontos, hogy a megfelelő dolgok játszódjanak le ilyenkor a fejedben. Próbáld ki, hogy pár hétig minden reggel elmondod magadnak ezt az öt dolgot, és az egész életed megváltozik!

„A mai nap egy ajándék”

Hajlamosak vagyunk arra, hogy egy idő után mindent természetesnek és magától értetődőnek vegyünk.

Nem érezzük különlegesnek a munkával töltött napokat vagy a rövid hétvégéket, pedig csak egy kis nézetváltásra van szükségünk!

Mostantól reggelente mondd el magadnak, hogy ez a nap is egy ajándék az élettől, hogy új élményeket gyűjts, együtt legyél a szeretteiddel, és kihozd a maximumot az általad kapott 24 órából.

Határozd el magadban, hogy minden egyes napban megtalálod a szépet, ami jobb kedvre derít!

 

„Elégedett vagyok magammal”

Ne azt nézd a tükörben, hogy mi nem tetszik a külsőddel kapcsolatban, hanem azt, hogy mivel vagy elégedett.

Emeld ki azt, hogy milyen szép a szemed, az orrod, az ajkaid, hogy mennyire jól áll neked az a ruha, vagy milyen hosszú lábakat varázsol neked az a cipő.

Ne foglalkozz azzal, amin változtatnál, ha lehetőséged nyílna rá, mert elhiheted, hogy másoknak ezek a szépséghibák fel sem tűnnek.

Olvastad már?  4 meglepő pszichológiai tény a vegetáriánusokról

De a kisugárzásodat rögtön észreveszik, és aki elégedett magával, az mások szemében is sokkal csinosabb!

 

„Ma jó napom lesz”

Ez az egyik legfontosabb reggeli mantra!

Hiszen amikor azt látod, hogy odakint már megint esik az eső, és rendkívül hosszú az elintéznivalók listája, nemhogy nem gondolod, hogy jó napod lesz, de leginkább csak azt várod, hogy túl legyél rajta, és visszafeküdhess az ágyba.

Így viszont garantáltan nem lesz klassz az elkövetkező 16 óra.

Inkább reggelente mondd el magadnak, hogy igenis jó napod lesz, vidám leszel, nem stresszelsz annyit, és mindent elkövetsz, hogy bevonzd magadnak a szerencsét!

 

„Amit csinálok, igenis számít”

Sokszor érezhetjük úgy, hogy mindegy mit csinálunk, mert összességében úgysem számít. De hidd el, a legapróbb dolgok is hatással vannak másokra.

Egy kedves mosoly a buszon, vagy egy beszélgetés anyukáddal; ezek mind bearanyozzák valaki délutánját úgy, hogy te talán nem is tulajdonítasz ezeknek jelentőséget.

Úgyhogy mostantól ne kérdőjelezd meg azt, mekkora hatása van a tetteidnek, mert az életben minden összefüggésben áll egymással.

Olvastad már?  A pszichológia segít: ez az oka annak, hogy többször is elkövetjük ugyanazt a hibát

Az irányítás a te kezedben van, a kérdés pedig az, hogy merre indulsz el!

 

„Azt teszem, amit tenni akarok”

Érdekes, hogy bár azt gondoljuk, mindig a saját akaratunk szerint cselekszünk, ez valójában nem sokszor van így.

Általában szeretnénk megfelelni másoknak, vagy kerüljük a konfliktusokat, ezért igent mondunk arra, amire nem akarunk, legyen az egy újabb feladat a munkahelyen vagy egy szülinapi parti, amire el sem szeretnénk menni.

Néha muszáj kompromisszumot kötnünk, és arra is rábólintani, ami kimozdít minket a komfortzónánkból, de mindenekelőtt azt tedd, amit te akarsz!

Mondd el magadnak reggel, hogy a saját érzéseidet is figyelembe fogod venni, nem csak másokét!