Kikapcsolódás / Szórakozás

Minden idők 10 legjobb kosztümös filmje

Jane Eyre (1996)

A korszak szintén az 1800-as évek Angliája, a téma azonban jóval borongósabb, hiszen az árvaházban felcseperedett Jane Eyre sorsába kapcsolódunk be, aki nevelőnőként kerül egy vidéki kastélyba és beleszeret a titokzatos uraságba. Az 1996-os alkotást a zseniális Franco Zeffirelli rendezte, a főszerepben pedig Charlotte Gainsbourgot láthatjuk.

Az ifjú Viktória királynő (2009)

Viktória királynő 1837-ben, csupán 18 évesen került az Egyesült Királyság trónjára, ebben a súlyos és komoly kötelezettségeket jelentő pozícióban vált felnőtté és végül nagy uralkodóvá. A film az uralkodása kezdetéről és későbbi férjével és szerelmével, Albert herceggel való kapcsolatának kezdetéről szól. A főszerepben a csodás Emily Blunt, aki remekül formálja meg az akaratos, de néha még nyers, fiatal uralkodót.

Elfújta a szél (1939)

Ha egy igazi klasszikusra vágyunk, akkor az Elfújta a szél a legjobb választás, amely filmtörténeti szempontból is igazán jelentős és korszakalkotó mű. A nagyszabású film 1939-ben jelent meg, de Scarlett O’Hara története és a polgárháború korát idéző díszletek és ruhák látványa ma is épp olyan szórakoztató, mint annak idején, a főszerepben emlékezeteset alakító Vivien Leight-től és Clarke Gable-ről nem is beszélve.

A nagy Gatsby (2013)

1920-as évek felszínes világába repít minket F.Scott Fitzerald népszerű regényének filmes feldolgozása. Csillogás, gazdagság, gyönyörű ruhák, stílusos frizurák és még annál is szebb autók vonulnak fel a romantikus és egyben tragikus történetben, Gatsby szerepében pedig a mindig emlékezetes alakítást nyújtó Leonardo DiCapriót láthatjuk.

A segítség (2011)

1960-as évek Amerika egyik déli városában, a Mississippi állambeli Jacksonban, ahol három nő életébe pillanthatunk be. A szakadék hatalmas a gazdag, fehér családok és a cselédként és nevelőnőként dolgozó fekete nők között, azonban egyre közeleg a változás ideje. Skeeter (Emma Stone), egy gazdag család tanult lánya megelégeli az igazságtalanságot és a cselédek beszámolói alapján könyvet kezd írni.

Volt egyszer egy Hollywood

Tarantino kilencedik filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, amely szintén a 60-as évek Amerikájába repít minket, korhű jelmezekkel, zenékkel, filmforgatásokkal és sok más A-listás színész mellett Brad Pittel, Leonardo DiCaprióval és Margot Robbie-val.

Downton Abbey

A másik hasonlóképpen nagyon várt alkotás a Downton Abbey című film, amely a népszerű sorozat folytatása, és amelyben újra bekapcsolódhatunk a brit arisztokrata Crawley-család életébe. Ezúttal 1927-ben járunk, az események pedig a király és királynő látogatása köré épülnek.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást