Életmód / Ezotéria

Milyen jegyben születtél? A következő kő hozhat számodra szerencsét

Az ezotéria úgy tartja, minden jegyhez tartozik egy bizonyos kő, amely segít hogy az adott jegy szülöttei legyőzzék gyengeségeiket és megerősítsék pozitív tulajdonságaikat. Az ilyen köveket tarthatod az asztalodon, vagy viselheted ékszerként, a lényeg, hogy naponta találkozz és érintkezz vele – állítják az asztrológusok. Tudd meg, a te csillagjegyedhez melyik színpompás, vagy éppen ragyogóan tiszta ásvány illik!

Kos

A keményfejű, mindent keresztülvivő Kosok köve a hematit, vagyis vörösvasérc, ami a legfontosabb vasércek egyike. 

Magmás kőzetekben gyakran fordul elő, ezért is illik annyira a Kosokhoz, akik egy vulkán megállíthatatlanságával törnek a céljaik felé.

 

Bika

A Bikák köve a megjelenésre is vonzó achát, amit színes csíkjai tesznek különlegessé. 

Szépsége miatt gyakran használják dísztárgyakhoz, ugyanakkor kemény, jól munkálható anyag, vagyis illik a Bikához, aki mindig keményen dolgozik, szívós és kitartó, de érzékeny, romantikus lelket hordoz magában.

 

Ikrek

A tigrisszem a kvarc ásvány egyik drágaköve, és sokáig igen drága fizetőanyagnak számított.

Visszafogottsága és sejtelmes csillogása mindenkit megnyer, ahogy az Ikrek is azonnal szót ért mindenkivel. 

Remekül illik a jegyhez, mert ahogy sokszor az Ikrek személyisége is kétarcú, úgy a tigrisszem lemezeit is két ásvány összecsiszolódása alkotja, ez teszi egésszé.

 

Rák

Az aventurin neve sorsot, szerencsét jelent, és régen úgy tartották, bátorságot, optimizmust és jó szerencsét hoz a viselőjének.

A zárkózott Rákoknak pedig erre szükségük is van, hiszen sokszor több van bennük, mint amit magukról el mernek hinni. Az aventurin segíti az eltemetett, de el nem feledett gondok feltárását.

 

Olvastad már?  Ez a borfajta illik a leginkább hozzád - zodiákusod szerint

Oroszlán

A hegyikristály a kvarc színtelen, fagyott vízhez hasonló, pompás változata. A hegyikristályt elsősorban az ékszeripar használja, szívesen helyettesítik vele a gyémántot is, így a káprázatos kő illik a kissé hiú Oroszlánokhoz

Ugyanakkor az átlátszóság az őszinteséget, a nyíltságot is szimbolizálja, ezért is illik az Oroszlán jegy szülötteihez.

 

Szűz

A jáspis a hiedelmek szerint segít megerősíteni a belső ént, fokozza a kitartást és erősíti az önbizalmat, ugyanakkor ahhoz is eléggé erőssé tesz, hogy belássuk a hibáinkat és túl tudjunk lépni a bénító bűntudaton.

Éppen ez az a plusz, amire a mindig naprakész, pontos, de sokszor félénk Szüzeknek szükségük van.

 

Mérleg

A rózsakvarc olcsó és könnyen beszerezhető, ugyanakkor a legjobb energiákkal bíró kövek egyike.

hatással van a szívre és az érzelmekre, a barátság, a szeretet és a szerelem köve, ezért kitűnő társa a Mérleg jegy szülötteinek, akik csak akkor érzik igazán biztonságban magukat, ha tökéletes harmónia veszi körül őket.

 

Skorpió

Nincs is olyan kő, ami jobban illene a Skorpióhoz, mint a karneol, ez ugyanis az életerő és az életöröm köve.

A Skorpiókat, akik energiájukból adódóan mindig újabb és újabb kalandokat keresnek, ez a kő segítheti az útjuk során, mert bátorságot, kitartást és önbizalmat ad.

 

Olvastad már?  Viselkedésed a Facebook-on a csillagjegyed szerint – magadra ismersz?

Nyilas

A szodalitot a hősök kövének is nevezik, mert bátorságot ad, segít, hogy meglássuk, mit kell tennünk, és legyen is merszünk megtenni azt. 

Ugyanakkor a kő abban is segít, hogy kívülről lássuk önmagunkat, és felismerjük a hibáinkat, így minden szempontból jó választás a lendületes, de néha félénk Nyilasoknak.

 

Bak

Az obszidiánt vulkáni üvegként is ismerik, akkor keletkezik, amikor a forró láva hirtelen lehűl.

Tökéletes köve a Bakoknak, akik hatalmas energiákat hordoznak magukban, ám többnyire a hagyományos, jól bevált értékeket vallják, vagyis a régi energiák magukba zárása jelenti az erejüket.

 

Vízöntő

A Vízöntők köve a sólyomszem, ami nagyon hasonlít a tigrisszemhez, de annál fényesebb, néha sötétebb színű változata. 

Védelmi kőnek is nevezik, mert úgy tartják, megóv a rossz barátoktól és rosszakaróktól, akik a mindig nyitott Vízöntőknek sokat árthatnak. 
A sólyomszem segíti a figyelem összpontosítását és a tanulást, amire a Vízöntőknek nagy szüksége van.

 

Halak

Az ametiszt a kvarc ibolyaszínű változata, úgy tartják, hogy segíti a tiszta gondolatokat, a dolgok éles látását, a belső megtisztulást, erre pedig nagy szüksége van a Halaknak, hiszen ők mindig a belső ösztöneikre, megérzéseikre hallgatnak

A ragyogó kőről úgy tartják, hogy megvéd a mérgektől, sőt a részegségtől is.