Milyen iskola illik a gyermekedhez? 4 döntő szempont

Milyen iskola illik a gyermekedhez? 4 döntő szempont

Címlap / Életmód / Család / Milyen iskola illik a gyermekedhez? 4 döntő szempont / 2. oldal

Milyen extra programok vannak?

Senkit sem szeretnénk arra buzdítani, hogy táblázza be a gyerek minden szabadidejét különórákkal. Az iskolai évek során egy-egy, a gyerek érdeklődésének megfelelő extra tanfolyam, legyen az zeneóra, valamilyen sport vagy szakkör, mindenképpen a javára válhat, ha szívesen vesz részt rajta.

Értelemszerűen minél több ilyet kínál az iskola, annál több mindenből lehet választani.

Annál könnyebben talál a gyerkőc olyan közösségbe, ahová könnyen be tud illeszkedni.

Kommunikáció

Különösen a legelső időszakban, de természetesen a későbbiekben is nagyon fontos lesz, hogy mind a gyerek tanárával, mind az iskolával zökkenőmentesen tudd tartani a kapcsolatot, és időben értesülj mindenről, amit tudnod kell. Természetesen a tanár is ember, és számos kisdiák szüleinek kell beszámolnia a fontos dolgokról, az ideje pedig véges, ezért nem érdemes visszaélni vele.

Érdemes lehet akár a játszótéren, akár szülői csoportokban megtudakolni, hogy mennyire gördülékeny az iskolában az információáramlás.

Van hírlevelük, levelezőlistájuk, válaszolnak az e-mailekre? Rendszeresen frissül a weboldaluk, könnyű tájékozódni a programokról, lehetőségekről, tudnivalókról? Ha a válasz igen, azzal a jövőben nagyban megkönnyítheted a saját életedet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást