Stílus

Milyen a falad karácsonykor? Stílusos dekor ötletek

A közös karácsonyi díszítés az egyik legjobb dolog, ami az ünnepek alatt történik, és közelebb hozza a családot egymáshoz. De akkor is szórakoztató lehet, ha csak magadnak dekorálod a lakást – a lényeg az, hogy igazi karácsonyi hangulat járja át az otthonodat, és ezzel a szívedet is. Az alábbiakban a fal dekorálására adunk ötleteket, hiszen nem csak a vízszintes felületeket lehet karácsonyi díszbe öltöztetni!

Ne csak a fára hagyd a díszeket!

Ha van egy olyan falad, amit nem igazán használsz semmire, és szeretsz barkácsolni, akkor akár a falra is felrakhatod a kedvenc karácsonyi díszeidet.

Akár egy nem használt fadarabot is felerősíthetsz, amire aztán rátűzdeled a díszeket, vagy egész egyszerűen fel is ragaszthatod őket, ha olyan a felület.

Nem is kell őket a karácsonyfáról se hiányolni: ha már fát díszítesz, egyszerűen csak csoportosítsd át őket az ágakra!

 

Írd ki a falra!

Ma már rengeteg boltban lehet kapni különböző stílusú és hangulatú karácsonyi feliratokat.

Ezeket egész nyugodtan rakd fel a falra, akár szegeld is őket!

Ha vége a karácsonyi őrületnek, mindig évszakra aktuálisan tudod majd díszíteni a falat.

Olvastad már?  Idén nem tudsz a családoddal karácsonyozni? Négy dolog, amit nem szabad elfelejtened

 

Az igazán extra: havas fenyőágak

Ha szeretnéd a karácsonnyal együtt a havas tájak hangulatát is a lakásba csempészni, ne hagyd ki a fenyőágakkal való díszítést – vegyél hozzá műhavat, és vond be őket vele, mintha odakint is zúzmarás lenne a táj.

Arra azért érdemes vigyázni, hogy ez nagy mennyiségben elég giccses is lehet – de valójában azzal sincs semmi baj, hiszen karácsonykor még ez is simán megengedhető.

 

Tedd közszemlére a karácsonyi lapjaidat!

Ha nálatok még mindig divat a karácsonyi képeslap, örülj neki, mert ilyenkor akár a falakra is kitűzheted az évek alatt összegyűjtött kincseket.

Ha viszont nem kapsz ilyesmit senkitől, akkor vegyél magadnak néhány olyat, ami tetszik, és díszítsd velük a falaidat!

Akár kétoldalú ragasztóval is megoldhatod a dolgot, hogy könnyebb legyen levenni őket az ünnep után, ragasztógyurmával pedig még csak nem is fognak sérülni.

 

Legyen egyedi a karácsonyfád!

Mindegy, hogy szereted-e a klasszikus, élő karácsonyfát, vagy újító hangulatban vagy, egy, a falra okoskodott dísztől mindenképpen hangulatosabb lesz a lakás.

Készíts karácsonyfát a falra akár egyszerű égőkből is, ha szeretnéd, egy olyan helyiségben, ahol nem látszik majd a valódi fa – így biztosan nem lesz furcsa az összhatás.

Olvastad már?  Van, hogy nem érzed a karácsonyt - A belső csend ereje

 

Díszíts fel egy létrát!

Bármilyen furcsán is hangzik, egy létrából is lehet tökéletes lakásdísz: karácsonyra például egészen egyszerűen támaszd neki a falnak, és rakj rá karácsonyi hangulatú díszeket!

A legegyszerűbb, legolcsóbb és egyik legszebb díszítési módszer, amit használhatsz.

 

Díszítsd a polcaidat is!

Sokan elfelejtik ilyenkor karácsony közeledtével, hogy a falipolcoknak nem kell mindig ugyanazt a funkciót adni: lehet, hogy egész évben csak könyveket tárolsz rajtuk, de most egy kicsit ünnepibbé is varázsolhatod őket.

Csoportosítsd át a cuccaidat, és rakj egy-két karácsonyos díszítőelemet a falipolcokra is, ezek ugyanis mindig szem előtt vannak, és nagyon vonzzák a tekintetet.